Отидете към основна версия

2 396 32

Прищина: Вучич използва езика на Милошевич от миналия век

  • косово-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • слободан милошевич-
  • вьоса османи

В един период по време на управлението на Слободан Милошевич Вучич беше министър на информацията

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вучич използва езика на Милошевич от миналия век, каза президентката на Косово Вьоса Османи, цитирана от агенция Бета.

Коментирайки изявлението на сръбския президент Александър Вучич от вчера по адрес на премиера на Косово Албин Курти и президента на Черна гора Мило Джуканович, тя каза, че използваният от Вучич език не бива да изненадва.

Вучич каза вчера, че Джуканович и Курти "разпространяват оголена омраза към сърбите и Сърбия" и че имат "най-изразена роля в кампанията на лъжи" против Белград, "представят себе си като някакви жертви, а Сърбия като агресор, който ги застрашава".

Вучич каза, че той "винаги би предпочел да бъде вълк единак, отколкото безсрамна и неморална хиена", а "още по-малко жужаща муха, която се върти около хиената и чака да ѝ донесе плячка, каквито са Курти и Джуканович".

Вьоса Османи каза, че "не бива да изненадва езикът на министър на Милошевич". В един период по време на управлението на Слободан Милошевич Вучич беше министър на информацията.

"Вучич беше министър на пропагандата по време на войните в бивша Югославия, предизвикана от бившите му шефове, а сега, през 2022 г. продължава същата логика от миналия век. Той все още не е осъдил нито едно от престъпленията на режима на Милошевич, въпреки че го величаеше и освобождаваше от отговорност за престъпленията, извършени в Косово", добави тя.

Вучич не изправи пред правосъдието извършителите на многобройни престъпления и кланета, включително на геноцид над населението на Косово. Той е човек, който продължава с манталитета на Милошевич, не можем да очакваме да говори с езика на аргументите", каза Османи.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.

Свързани новини