Last news in Fakti

5 Април, 2022 20:01 1 788 3

В Белград: Ивица Дачич няма да бъде премиер

  • ивица дачич-
  • александър вучич-
  • ана бърнабич-
  • сърбия

Сърбия осъди руската инвазия в Украйна, но отказа да въведе санкции срещу Русия

В Белград: Ивица Дачич няма да бъде премиер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич няма да бъде премиер, заяви днес Зорана Михайлович, близък сътрудник на президента Александър Вучич и вицепремиер, съобщава белградската агенция ФоНет.

Тя заяви, че като цяло е против коалиция на СПП със социалистите.

„Не знам ще бъда ли аз в правителството, но ми се струва, че със сигурност мога да кажа кой няма да бъде премиер. Ивица Дачич няма да бъде премиер. Като цяло съм против коалиция със СПС, мисля, че мнозина се качват на гърба на СПП и президента Вучич и дойде време да видим кой е "за", кой иска да работим заедно в интерес на страната и кой само говори, че е „за“, но действа различно“, каза Михайлович.

„СПС се радват, но не съм сигурна, че са постигнали истинска победа. Мисля, че стояха настрани и палеха патриотични огньове, но те са наши коалиционни партньори и ако държавата вземе тежки и непопулярни решения, но важни за държавата, те трябва да спазват тези решения“, каза Михайлович във връзка с войната в Украйна.

Сърбия осъди руската инвазия в Украйна, но отказа да въведе санкции срещу Русия.

За СПП е по-лесно да не взима никакво решение във връзка с войната в Украйна и това ще ни бъде от полза, но гледахме интереса на държавата, а не на партията, каза Михайлович.

Тя очаква да се състави „силно, отворено правителство“ и добави, че е необходимо единство, защото Сърбия я очаква тежък период и различна политическа ситуация в Европа.

Според оценката ѝ само президентът Вучич има право да празнува, защото е постигнал исторически резултат, победил е два пъти в първия кръг на президентски избори, при това втория път с повече гласове.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георгиев

    8 7 Отговор
    Рублата пак скочи на долара днес. Що така се обезцебява еврейския гущер?

    Коментиран от #3

  • 2 Биби Кинг

    1 1 Отговор
    Ивица Кафевич артиса!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: