Отидете към основна версия

13 834 132

Русия продължава специалната операция за демилитаризиране на собствената си армия

  • безаналогова армия-
  • украйна-
  • русия-
  • руска армия-
  • донбас-
  • убити войници-
  • руски войници-
  • демилитаризация

Русия търпи огромни загуби на украинска земя

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия продължава специалната операция за демилитаризиране на собствената си армия. Това заяви съветникът на украинското президентство Михаил Подоляк.

По данни на украинския Генщаб на въоръжените сили руските окупатори продължават да търпят сериозни загуби в човешка сила и въоръжение. 27 400 руски войници са намерили смъртта си на украинска земя от началото на пълномащабната инвазия на 24 февруари, по данни на Киев. Москва не разкрива загубите си. Унищожени са 1220 руски танка до момента.

Британското разузнаване обяви, че Русия е загубила една трета от сухопътните си сили в Украйна, а офанзивата в Донбас е загубила инерция. Според Лондон е малко вероятно руските окупатори да успеят значително да засилят настъплението в Донбас. Русия не успява да постигне значителни териториални придобивки и търпи тежки загуби всеки ден. След като беше разгромена в Киевска област, сега руската армия е съсредоточила атаките си на изток – в Донбас.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че руските нашественици търпят значителни загуби в жива сила и техника в Източна Украйна. Окупаторът не спира да провежда настъпателни действия в Източната оперативна зона, за да установи пълен контрол над територията на Донецка, Луганска, Херсонска области и да задържи сухопътния коридор с временно окупирания Крим, обяви Киев. Един от градовете, атакуван през последните часове, е Северодонецк. Там е ударена и болница. Атаките на изток продължават, но руската армия не може да постигне значителен напредък. Украйна продължава да защитава земята си в тази безсмислена война, започната непредизвикано от Русия на 24 февруари.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 170 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: