Отидете към основна версия

3 148 65

Русия изстрелва ракети, защото на земята търпи унизителни поражения

  • безаналогова армия-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • ракети-
  • война-
  • русия-
  • инвазия

Руската армия безразборно атакува цивилни цели в Украйна отдалеч

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия изстрелва ракети по Украйна, защото руската армия не може да демонстрира значителни постижения на земята. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Би Би Си.

Във видеообръщение Зеленски каза, че е имало ракетни обстрели в областите Лвов, Суми и Чернигов, въздушни удари в района на Луганск и "саботажна дейност" в граничните райони. „Това е своеобразен опит на руската армия да компенсира поредица от провали в източната и южната част на страната ни. Те не могат да демонстрират успех с общи военни действия в районите, където се опитват да напредват. Затова се опитват да покажат успех чрез своите ракети и други дейности. Също така безуспешно“, посочи украинският президент.

На 24 февруари руската армия започна непредизвикана пълномащабна война срещу Украйна, която обаче до момента губи. В Киевска област „безаналоговата“ руска армия беше разгромена и сега е съсредоточила атаките си на изток, в Донбас. Близо 28 000 руски войници са убити до момента в Украйна, по данни на Киев. "Необходим ни е един нов Чарли Чаплин, който да докаже, че киното не е нямо" пред войната в Украйна, заяви Зеленски във видеообръщение, което отправи при откриването на 75-ото издание на международния филмов фестивал в Кан. "Ние ще продължим да се бием, нямаме друг избор. Убеден съм, че "диктаторът ще загуби", каза Зеленски пред световния кино елит, събрал се във френския град на Ривиерата. Той имаше предвид руския президент Владимир Путин и филма на Чарли Чаплин "Великият диктатор". Зеленски на няколко пъти спомена името на легендарния комик. Омразата ще изчезне, диктаторите ще умрат, подчерта Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: