Отидете към основна версия

2 387 14

ФБР осуети заговор за убийството на Джордж У. Буш

  • джордж уокър буш-
  • сащ-
  • републиканска партия-
  • атентат-
  • фбр

Съдебни документи описват как Шихаб е разузнавал квартала в Далас, където се намира резиденцията на бившият президент на САЩ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иракски гражданин, живеещ в Кълъмбъс, Охайо, беше арестуван по обвинения, свързани със заговор за убийството на бившия президент на САЩ Джордж Буш-младши, съобщи Си Ен Ен.

Съдебни документи описват как Шихаб е разузнавал квартала в Далас, където се намира резиденцията на Буш.

"Президентът Буш има доверие на Тайните служби на Съединените щати и нашите правоприлагащи и разузнавателни органи", каза в изявление началникът на кабинета на Буш Фреди Форд. Заговорът е разкрит чрез информатори, един от които предоставя на ФБР записи на дискусии за организацията на убийството с участието на Шихаб по време на срещи в края на миналата година и през пролетта.

Твърди се, че по време на срещата през ноември Шихаб е казал на информатора на ФБР, че "те искат да убият бившия президент Буш, защото смятат, че той е отговорен за смъртта на много иракчани и разрушаването на Ирак". Шихаб описва себе си като войник от групата "Ал-Раед".

Той казва, че "Ал-Раед" нямат общо с "Ислямска държава", но и че силно се надява ИД да обобрят и сътрудничат за убийството на бившия президент на САЩ.

Шихаб и информаторът са отишли с кола до квартала, където се намира резиденцията на Буш в Далас, където Шихаб е направил видеозаписи на портата за достъп до квартала и околността. След това са посетили института "Джордж У. Буш", за да заснемат библиотеката и главната сграда на института. На следващия месец информаторът се срещнал с Шихаб и му е показал огнестрелни оръжия и униформа на американския граничен патрул. В съдебните документи се казва, че огнестрелните оръжия и униформата са били предоставени на информатора от ФБР.

Освен това Шихаб е искал да вкара нелегално в САЩ двама души, свързани с "Хизбула", казаха следователите.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.

Свързани новини