Отидете към основна версия

4 661 52

Тръмп: Ако ме бяха избрали през 2020 г. за президент, война в Украйна нямаше да има

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • украйна-
  • свят-
  • политика

Политиката на Байдън може да доведе до световен конфликт

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че политиката на настоящата администрация на Джо Байдън по отношение на ситуацията в Украйна може да доведе глобален конфликт.

Тръмп за пореден път изрази мнение, че ако е бил преизбран за президент на САЩ на изборите през 2020 г., конфликтът в Украйна „нямаше да започне“. "Не забравяйте, че при Джордж Буш-младши те загубиха Грузия. При Барак Обама те загубиха Крим, а при Байдън загубиха всичко. Но при Тръмп нищо не беше загубено", каза бившият ръководител на Белия дом.

„Ще загубим милиони животи, но вероятно ще стигнем и до Трета световна война“, аргументира се републиканецът, говорейки за конфликта в Украйна на митинг пред привърженици в Уайоминг.

„Поради глупостта на нашите изявления и действия можем да получим трета световна война. Искаме да помогнем на тези хора заради това, което им се случва, те се унищожават. Но наистина можем да получим трета световна война заради по начина, по който се държим, ние сме водещи по този въпрос“, предупреди Тръмп, подчертавайки, че в този вид конфликт „няма да има победители“.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 72 гласа.

Свързани новини