Отидете към основна версия

57 524 180

Путин блъфира

  • владимир путин-
  • блъф-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • ядрено оръжие-
  • ядрени бомби-
  • вадим денисенко-
  • нато

Путин не би посмял да изстреля ядрено оръжие

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Русия Владимир Путин се страхува да нанесе ядрен удар. Това заяви Вадим Денисенко, съветник към украинското вътрешно министерство, цитиран от агенция УНИАН.

„Путин, разбира се, блъфира, от моя гледна точка. Той лъже. Той никога няма да изстреля ядрена ракета през живота си, но за съжаление мнозина в света приемат тази лъжа от Путин достатъчно сериозно“, заяви Вадим Денисенкo. „И някои страни и лидери започват да се чудят дали Путин казва истината или не. Въпреки че от моя гледна точка през тези над 20 години беше ясно, че той никога не казва истината. Путин се страхува да нанесе какъвто и да е ядрен удар. И това наистина трябва да бъде предадено на нашите приятели в чужбина“, заяви Вадим Денисенко. Според него заради агресивните изявления от страна на Кремъл някои западни страни започват да се чудят дали да предоставят оръжия на Украйна, което е лош сигнал.

На 24 февруари руската армия предприе непредизвикана пълномащабна война срещу Украйна по нареждане на Путин. През последните седмици Русия дори си позволява да отправя военни заплахи към НАТО, въпреки много скромните си военни възможности, както се вижда в Украйна. Руската армия използва средновековни тактики, атакува цивилни невъоръжени граждани и нанася безразборни ракетни удари, въпреки че медийната пропаганда в Москва говори за „високопрецизни удари по военни цели“.

Путин предупреди вчера, че Русия ще атакува нови цели, ако Западът достави на Украйна ракети с по-голям обсег, и допълни, че новите оръжейни доставки за Киев ще доведат до "удължаване на конфликта". Ако такива ракети бъдат доставени на Украйна, "ще си направим съответните изводи и ще използваме оръжията си, за да нанасяме удари по цели, които досега не сме атакували", каза Путин в интервю за руската държавна телевизия "Россия-1". Президентът не уточни нито обхвата на руската реакция, нито какви цели планира да атакува Русия, ако западните държави започнат да доставят на Киев ракети с по-голям обсег.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 216 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: