Отидете към основна версия

6 706 31

Мексиканският президент критикува политиката на НАТО в Украйна

  • мексико-
  • украйна-
  • русия-
  • мануел лопес обрадор

През март половин дузина депутати от партията „Морена“ на Мануел Лопес Обрадор помогнаха за създаването на „Комитет за приятелство между Мексико и Русия“ в Конгреса

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Мексико осъди политиката на НАТО по отношение на руската инвазия в Украйна в понеделник, като я нарече „неморална“, пише в. "Вашингтон пост".

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор не спомена НАТО или Съединените щати по име, но коментарите му бяха последният пример за двусмислената позиция на неговата партия по отношение на инвазията. Мексико гласува за осъждане на инвазията, но отказа да се присъедини към санкциите срещу Русия.

Лопес Обрадор каза в понеделник, че политиката на съюзниците е еквивалентна на израза „Аз ще доставя оръжията, а вие доставяте мъртвите. Това е неморално.” „Колко лесно е да кажеш „Ето, ще ти изпратя толкова пари за оръжия“, каза Лопес Обрадор.

„Не можеше ли да бъде избегната войната в Украйна? Разбира се, че можеше”.

През март половин дузина депутати от партията „Морена“ на Лопес Обрадор помогнаха за създаването на „Комитет за приятелство между Мексико и Русия“ в Конгреса.

Партията "Морена" заяви, че "ние уважаваме свободата на мисълта на нашите членове", след като младежка група, очевидно свързана с партията, изпрати отворено писмо до руския посланик в подкрепа на инвазията.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 87 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: