Отидете към основна версия

5 477 34

Руснаците се демилитаризират сами в Украйна

  • руска армия-
  • русия-
  • демилитаризация-
  • украйна-
  • война-
  • киев-
  • инвазия

Руснаците се стрелят сами в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските нашественици са стреляли по собствените си позиции край Нескучное. Това съобщава в своя Телеграм канал Областната военна администрация на Запорожие, предаде агенция УНИАН.

„Според украинското разузнаване определени подразделения на ракетната артилерия на руските окупационни сили не подкрепят съвсем провеждането на така наречената „специална операция“ и подсъзнателно помагат на украинските въоръжени сили да демилитаризират собствените си руски окупационни сили“, се казва в изявлението на украинците.

Наскоро руско подразделение на РСЗО нанесе огневи щети на своите позиции в близост до селището Нескучное. В резултат на огъня един окупатор е бил убит, двама са ранени. Унищожен е бил и склад с боеприпаси на противника. На 5 юли Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че нашествениците са деморализирани и търсят всяка възможност да бъдат леко ранени, прибягват до саморазправа и различни симулации на влошено здраве. Само и само да се върнат живи в Руската федерация.

Според американски анализатори Русия може би временно намалява силата на офанзивата си в Украйна, защото руските войски се опитват да се прегрупират за ново нападение, предаде междувременно Асошиейтед прес. Руските сили „за първи път от 133-те дни от началото на войната“ не обявиха нови териториални придобивки в Украйна, каза Институтът за изследване на войната. Базираният във Вашингтон мозъчен тръст допуска, че е възможно Москва да прави „оперативна пауза“, която не предполага „пълно прекратяване на активните бойни действия“. „Вероятно руските сили ще се ограничат до сравнително малки нападения, опитвайки се да създадат условия за по-значими офанзиви и да възстановят бойната си сила, от която се нуждаят, за да се заемат с тези по-амбициозни начинания“, коментира институтът.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 52 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: