Отидете към основна версия

2 823 35

Кулеба: Светът позволява на Русия да си играе "Игрите на глада"

  • украйна-
  • русия-
  • пшеница-
  • черно море-
  • дмитро кулеба

Международната общност не биваше да допуска ситуация, в която Русия шантажира света с цените на енергията и храните и със заплахите за сигурността, каза първият дипломат на Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Кулеба: И украинският външен министър Дмитрий Кулеба обвини Русия, че си играе "Игрите на глада" със света. Това направи преди седмица и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на срещата на върха на Г-7: Опасните "Игри на глада" на Русия са единствената причина за световната продоволствена криза.

Днешното изказване на Кулеба градира обвинението, тъй като бе насочено и към западния свят, който позволявал на Русия това.

"Русия играе "Игрите на глада" със света и това ѝ е позволено" - с тези думи Дмитро Кулеба се обърна към участниците в срещата на върха на Г-20, която се провежда тези дни в Бали. Кулеба се включи чрез видеовръзка.

"Международната общност не биваше да допуска ситуация, в която Русия шантажира света с цените на енергията и храните и със заплахите за сигурността."

"По същество Русия играе гладни игри със света, като с едната си ръка държи морска блокада на украинските пристанища, а с другата прехвърля вината върху Украйна. Русия разглежда зависимостта на други държави от всякакви ресурси като слабост и покана да използва тази зависимост като лост в своя полза", каза украинският външен министър.

Той припомни, че в продължение на десетилетия Украйна е играла важна роля в световната продоволствена сигурност. И сега, казва той, страната е обект на нападения, бомбардировки и грабежи.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 40 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: