Отидете към основна версия

2 181 27

Путин: Продължаваме усилията за нормализиране на ситуацията в Сирия

  • иран-
  • сирия-
  • турция-
  • русия-
  • владимир путин

Русия, Иран и Турция смятат, че сирийският конфликт не може да бъде разрешен с военни средства

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че Русия, Иран и Турция са се ангажирали да продължат усилията си за "нормализация" на ситуацията в Сирия, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

В свое изказване след срещата с лидерите на Турция и Иран в Техеран, Путин каза, че страните са се съгласили да продължат консултациите по въпроса за Сирия. Той добави, че Русия и Иран са обсъдили използването на национални валути при двустранни сделки.

Русия, Иран и Турция смятат, че сирийският конфликт не може да бъде разрешен с военни средства, съобщи ТАСС. В публикувано след срещата съвместно изявление на тримата лидери се казва, че конфликтът може да бъде разрешен единствено в рамките на политически процес, под ръководството и при съдействието на ООН.

Путин подчерта, че бъдещето на Сирия трябва да бъде определено от жителите на страната без на тях да им се налагат каквито и да било "готови рецепти или модели". Президентът на Иран Ебрахим Раиси заяви, че Русия, Турция и Иран са се съгласили на срещата, че силите на САЩ трябва да напуснат територията на Сирия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.

Свързани новини