Отидете към основна версия

3 182 33

САЩ се надяват на разбирателство за таван на цената на руския петрол до декември

  • русия-
  • петрол-
  • нефт-
  • опек-
  • санкции

Русия няма да изнася петрол на световните пазари, ако цената му бъде ограничена под стойността на производството, е заявил руският вицепремиер Александър Новак, цитиран от агенция Интерфакс

Снимка: Shutterstock

САЩ се надяват до декември да бъде постигнато разбирателство за налагане на глобален таван на цената на руския петрол, заяви помощник финансовият министър Уоли Адейемо, цитиран от Ройтерс.

"Следим отблизо това, което правят европейците", каза той пред форума по сигурността в Аспен, Колорадо. "Те предложиха тази идея и посочиха декември като реалистична дата за реализирането ѝ. Нашата цел е да се уверим, че когато таванът влезе в сила, ние сме в позиция да се присъединим. Таванът трябва да е глобален, но и да помага да се намалят световните цени на петрола и да позволява на руската енергия да тече към пазара".

Русия няма да изнася петрол на световните пазари, ако цената му бъде ограничена под стойността на производството, е заявил руският вицепремиер Александър Новак пред руска телевизия, цитиран от агенция Интерфакс.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.

Свързани новини