Last news in Fakti

22 Юли, 2022 21:50 2 172 6

Добивът на петрол в Либия подмина 800 000 барела дневно

  • либия-
  • петрол-
  • нефт-
  • опек-
  • опек+-
  • роснефт

Това става възможно, след като Националната петролна корпорация отмени спирането на износа на петрол, въведен през миналата седмица поради "извънредни" обстоятелства

Добивът на петрол в Либия подмина 800 000 барела дневно - 1
Снимка: Shutterstock

Добивът на петрол в Либия е достигнал до над 800 000 барела дневно, съобщи либийското петролно министерство, цитирано от Ройтерс. В съобщението се казва, че добивът на черно злато в северноафриканската страна ще достигне 1,2 барела на ден следващия месец. През миналата година износът на петрол от Либия понякога достигаше до тези обеми.

Подновяването на добива от някои либийски петролни полета повлия върху цените на петрола, които днес се понижиха и поради отслабващото търсене в глобален мащаб, отбелязва Ройтерс.

Вчера Националната петролна корпорация на Либия (National Oil Corporation) съобщи, че е възстановен добивът от няколко полета. В пристанища в северноафриканската страна, акостираха танкери, които ще превозят 2,6 милиона тона местен петрол.

Това става възможно, след като Националната петролна корпорация отмени спирането на износа на петрол, въведен през миналата седмица поради "извънредни" обстоятелства.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дано

    9 0 Отговор
    усетим поевтиняване и на нашите бензиностанции...

    Коментиран от #2

  • 2 Тук е картел

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дано":

    Цените се определят по световния сорт Брент, а в България сорт Брент няма. Внася се само руския сорт урал , който е много по-евтин. Цените на петрол и ток са изкуствено завишени в България.
  • 3 Токсик

    17 2 Отговор
    ПП пълнят бюджета само от високите цени на горивата, защото иначе сме във фактически фалит. Със сигурност цените са спекулативни и са дерижирани от правителството!
  • 4 Абе

    11 1 Отговор
    От краварника са натиснали либийските си подлоги да увеличат добива за да има откъде да купуват повече петрол, а също и да паднат малко цените........след изкуственото възобновяване на ковида ще има рецесия в икономиката и нуждата от петрол ще намалее още, а с това и цената му.........така че горивата трябва да поевтинеят, ама дали тука ще се усети както трябва е друг въпрос!
  • 5 Мустафа

    2 2 Отговор
    Съмнявам се. Това е един не от най големите, но сравнително голям танкер на ден. Каква е тая флотилия всеки ден да тръгва по танкер? Нещо ме будалкате май май
  • 6 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор
    "Демократичният" свят, дето поломи тази държава, сега я пие като вампир, защото много "изворчета" пресъхнаха.