Отидете към основна версия

4 598 26

Хърватия: В неприятелски отношения с Русия сме!

  • хърватия-
  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • зоран миланович

По-рано днес Руското правителство добави Хърватия, Дания, Гърция, Словакия и Словения към списъка си с враждебни държави, срещу които предприема контрамерки, съобщи агенция РИА Новости

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хърватският президент Зоран Миланович заяви днес, че Хърватия е в неприятелски отношения с Русия, коментирайки решението на руското правителство да включи страната му в списъка си с враждебни държави, предаде Хина.

"Ние не сме във война, но това се случва от месеци. Ние сме във враждебни отношения с Русия. Не сме ангажирани толкова активно, както други държави, които всъщност са във война. Това е много опасна ситуация, която заплашва да прерасне в нещо огромно. Надявам се, че това няма да се случи", каза Миланович.

Руското правителство добави Хърватия, Дания, Гърция, Словакия и Словения към списъка си с враждебни държави, срещу които предприема контрамерки, съобщи днес агенция РИА Новости.

Хърватия и Словения вече не могат да наемат местен персонал в дипломатическите и консулските си служби в Русия. Гърция има право да наема до 34 души, Дания - 20, а Словакия - 16.

"Списъкът, одобрен от правителството, не е окончателен и може да бъде разширен предвид продължаващите враждебни действия на чужди държави срещу руските мисии в чужбина", се казва в изявление на руското правителство.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: