Отидете към основна версия

5 437 171

Лавров: Москва не моли санкциите да бъдат свалени

  • сергей лавров-
  • украйна-
  • русия-
  • египет-
  • санкции

Русия няма предразсъдъци относно подновяването на преговорите с Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Москва не моли Западът да премахне санкциите, но по темата за храните трябва да премахне проблемите, които е създала", каза руският външен министър Сергей Лавров.

"Ние не искаме премахване на санкциите - това са проблеми, които заслужават специално внимание. Просто сега ще развиваме икономиката си, разчитайки на надеждни партньори, а не на тези, които за пореден път доказаха пълната си неспособност да преговарят", каза Лавров на пресконференция конференции в Кайро. "Що се отнася до храните, тук нашите западни колеги... трябва да премахнат пречките, създадени от самите тях", допълни дипломатът.

Русия няма предразсъдъци относно подновяването на преговорите с Украйна по по-широк кръг от въпроси. "Изборът е на Киев", каза руският външен министър. "Нямаме никакви предразсъдъци относно подновяването на преговорите по по-широк кръг от въпроси, но това не зависи от нас. Защото украинските власти - от президента до безброй съветници, постоянно казват, че няма да има преговори, докато Украйна не победи Русия“, каза Лавров пред репортери след разговори с египетския външен министър Самех Шукри.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 92 гласа.

Свързани новини

  • Украйна с важно решение

    Киев е заинтересован от изпълнението на "продуктовата сделка", сключена в Истанбул. „Потвърждаваме нашето искрено желание тези тристра ...
    28.07.2022
    6 576
    5
  • Започва обиколката на Лавров в Африка

    Руският външен министър Сергей Лавров започна днес обиколката си в Африка с работно посещение в Египет, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Лавров присти ...
    24.07.2022
    3 882
    29