Last news in Fakti

28 Юли, 2022 20:15 6 536 5

Украйна с важно решение

  • украйна-
  • продуктова сделка-
  • решение

Страната заяви, че е заинтересована да изпълни продуктовата сделка

Украйна с важно решение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Киев е заинтересован от изпълнението на "продуктовата сделка", сключена в Истанбул. „Потвърждаваме нашето искрено желание тези тристранни споразумения да работят“, каза постоянният представител на Украйна в ООН Сергей Кислица.

На 22 юли в Истанбул бяха подписани многостранни споразумения за премахване на ограниченията за доставка на руски продукти за износ и за съдействие на Русия за износа на украинско зърно. Сделката, подписана от представители на Русия, Турция, Украйна и ООН, включва износ на украинско зърно, храни и торове през Черно море от три пристанища, включително Одеса.

ООН многократно е заявявала за заплахата от хранителна криза поради недостиг на зърно, Западът обвини Русия в противодействие на доставките на украинско зърно на световните пазари. Москва категорично отрече подобни обвинения. В същото време самите киевски власти създадоха много пречки пред износа на зърно за износ: в допълнение към разкрития палеж на зърно в пристанището на Мариупол, украинските войски минираха Черно море, което не позволява зърното да бъде транспортирано до света пазари с кораби. Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не възпрепятства износа на зърно от Украйна и ако Киев почисти пристанищата от мини, корабите със зърно ще могат да напуснат без проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всяка новина от украина е...........

    18 2 Отговор
    Само минавам и казвам ...хе...хе...хеее.....
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    12 2 Отговор
    Като видях тоя комбайн Колхоз от времето на СССР веднага разбрах че е нещо наистина "важно" 😄😄😄
  • 3 Зззз

    11 2 Отговор
    Толкова е важно,че отминавам, защото това са си осрайни решения.
  • 4 Анавв

    21 4 Отговор
    Смях!Украйна си въобразява че храни ,топли света! Интересно кой произведе това зърно? Милиони избягаха в странство ,други са на бойното поле ,за съжаление трети са в отвъдният свят! Остава Зеленски - дрогенски и неговата да са Производители на разруха и смърт !
  • 5 Зависимост

    14 0 Отговор
    укръ ина никога не може да вземе сама решение