Отидете към основна версия

5 300 97

Окупаторите в Херсон нямат съмишленици за провеждане на псевдореферендум

  • военни престъпления-
  • украйна-
  • война-
  • референдум-
  • русия-
  • херсон-
  • херсонска област-
  • юрий соболевски

Местните отказват да сътрудничат на руските военнопрестъпници

Снимка: БГНЕС/ EPA

В Херсонска област украинци с изборен опит избягват да си сътрудничат с руснаците за организиране на псевдореферендум. Това съобщи в ефира на телевизия „Еспресо“ Юрий Соболевски, първи заместник-председател на Херсонския областен съвет.

Според длъжностното лице нашествениците се готвят за псевдореферендум. „Ние много внимателно наблюдаваме процесите, свързани с организирането на фалшив референдум в Херсонска област. Те (руснаците) имат много голям проблем с формирането на избирателни комисии, защото нашите хора отказват да участват в това и всички, които имат опит, знаят, че това е престъпление и предателство“, каза Соболевски.

Украинците, които руснаците се опитват да привлекат, или измислят причини за отказ, или веднага предлагат на окупаторите да последват руския кораб (и да отидат нахуй), пише агенция УНИАН. Тя има предвид израза, станал нарицателен за украинската съпротива срещу руската агресия, произнесен от украински войници на Змийския остров в началото на пълномащабната война. Тогава те отказаха да се предадат на екипажа на крайцера „Москва“ с думите Русский военный корабль, иди нахуй. Седмици по-късно крайцерът акостира на дъното на Черно море.

Окупаторите не могат да сформират необходимия брой секционни комисии. За да се състави избирателна комисия, са необходимите между 7 и 12 души, но за да се проведе „референдум“ в Херсонска област, трябват стотици хора – руснаците ги нямат. Голямата цел на Владимир Путин в Украйна е анексиране на украински територии. През 2014 година Русия анексира незаконно украинския полуостров Крим и сега ще се опита да направи същото с още украински земи, нарушавайки международното право и договори.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 90 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: