Отидете към основна версия

1 300 28

Зеленски към френските предприемачи: "Имаме нужда от вас!"

  • зеленски-
  • франция-
  • френски-
  • предприемачи-
  • реч

Украинският президент Володимир Зеленски произнесе днес встъпителната реч на Срещата на предприемачите във Франция (REF)

Източник: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски произнесе днес встъпителната реч на Срещата на предприемачите във Франция (REF), организирана от работодателската организация МЕДЕФ (MEDEF), съобщава в. "Фигаро". Чрез видеоконферентна връзка Зеленски призова френските компании да развиват дейност в Украйна след края на конфликта, за да може страната да се възстанови.

"Войната на Русия не е само колониална война. Те се опитват да унищожат всяка надежда на народите край нейните граници", изтъкна Володимир Зеленски.

Украинският президент призова френските компании да участват във възстановяването на Украйна след войната. "Важно е да се възстанови Украйна след тази война. Обръщам се към вас, тъй като се нуждаем от вашето участие във възстановяването на нашата инфраструктура", посочи той. Зеленски отправи този призив към компаниите от автомобилната и хранителната промишленост, като ги покани да развиват дейност в страната му.

Двудневната среща на предприемачите във Франция е посветена на войната в Украйна и последствията от нея за енергийните доставки в Европа. Очаква се правителството да поиска предприятията да участват в неговата стратегия за намаляване на енергийното потребление, която ще бъде приложена в близките месеци, съобщи БТА.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: