Отидете към основна версия

1 855 28

Белград: Сърбия иска да укрепи икономическите връзки с Русия

  • ненад попович-
  • александър вучич-
  • александър боцан-харченко-
  • сърбия-
  • русия

На срещата бе обсъдена работата на Сръбско-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът за иновации и технологично развитие в сръбското правителство и председател на Междуправителствената комисия за сътрудничество с Русия Ненад Попович заяви днес на среща с руския посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко, че Сърбия е "посветена" на развитието на още по-силни политически и икономически връзки с Русия в бъдеще, съобщи Танюг.

На срещата бе обсъдена работата на Сръбско-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Попович заяви, че отличните политически отношения на двете страни, както и близките лични отношения на президента Александър Вучич и Владимир Путин са гарант за развитието на най-добро икономическо сътрудничество между Сърбия и Русия, което доведе до "най-изгодната цена на газа за Сърбия и това позволява на страната да посрещне зимата по-готова от другите страни в Европа".

Попович благодари на Боцан-Харченко за принципната подкрепа, която Русия оказва на Сърбия за запазване на нейната териториална цялост и суверенитет по въпроса за Косово и за това, че следи с голямо внимание настоящата ситуация в Косово.

Той повтори позицията на правителството, че Сърбия няма да налага санкции на Русия.

Боцан-Харченко потвърди ангажимента на Русия за засилване на сътрудничеството със Сърбия във всички сегменти на двустранните политически и икономически отношения.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: