Отидете към основна версия

2 125 30

Байдън: Не смятам, че поддръжник на Тръмп може да е заплаха

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Това бе втората реч на Джо Байдън в Пенсилвания за малко повече от седмица, откакто той се радва на нарастващ рейтинг на одобрение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Не всеки републиканец приема крайната идеология на MAGA републиканците. Дори повечето от тях я отхвърлят. Освен това не смятам, че който и да било поддръжник на Тръмп е заплаха за Съединените щати."

С тези думи американският президент Джо Байдън внесе някои разяснения по повод речта си, която изнесе в Залата на независимостта във Филаделфия вчера и която бе излъчена в най-гледаното време по телевизиите.

Предварително тази реч бе широко рекламирана от поддръжниците на Байдън, тъй като се очакваше той да говори за "битката за душата на нацията".

Това бе втората реч на Байдън в Пенсилвания за малко повече от седмица, откакто той се радва на нарастващ рейтинг на одобрение, след като предизборната кампания навлезе в последната си фаза преди междинните избори през ноември, на които се избират членове на Конгреса.

И по време на двете речи Байдън категорично осъди привържениците на Тръмп в Републиканската партия, които защитават щурма от 6-и януари 2021 г. срещу Капитолия.

Той ги нарече "MAGA републиканците", използвайки първите букви от слогана на бившия президент Доналд Тръмп - "Make America Great Again" ("Да направим Америка отново велика").

"MAGA републиканците не зачитат конституцията и не вярват във върховенството на закона. Те не признават волята на народа и отказват да приемат резултатите от честните избори. Те насърчават авторитарните лидери и разпалват пламъците на политическото насилие, които са заплаха за нашите права и ни отказват да търсим справедливостта и върховенството на закона", уточни Байдън.

След изявлението си американският президент трябваше да направи някои уточнения: "Не смятам, че който и да бил поддръжник на Тръмп е заплаха за страната.

Но смятам, че всеки, който призовава към насилие и отказва да признае, че изборите са спечелени, и настоява за промяна на начина, по който управляваме и броим гласовете, е заплаха за демокрацията. Хората, които гласуваха за Доналд Тръмп и го подкрепят и сега, те не гласуваха за щурма срещу Капитолия. Не гласуваха и за отмяната на изборите.

Те гласуваха за философията, която Тръмп им предложи"- обясни Байдън.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.

Свързани новини