Отидете към основна версия

15 746 144

Путин е наредил на войските си да превземат цялата Донецка област до 15 септември

  • украйна-
  • донецка област-
  • война-
  • русия-
  • руска армия-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • олег жданов-
  • бахмут-
  • донбас

Основните усилия на руснаците сега са насочени към две направления в Донбас

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин е наредил на войските си да превземат цялата Донецка област до 15 септември. Въпреки това не трябва да се очаква мощен кръг от военни действия в този участък на фронта. Това каза в интервю за OBOZREVATEL военният експерт Олег Жданов.

Според него в донецкото направление все пак трябва да се очаква повишаване на активността на бойните действия, но не и мощни офанзиви. Руските окупатори продължават да търпят тежки загуби в човешка сила и военна техника на украинска земя.

Основните усилия на руските окупатори сега са насочени към две направления в Донбас. Нашествениците се движат бавно и до 15 септември няма да успеят да превземат цялата Донецка област. В района на Бахмут те напредват само с километър на седмица. Тези изводи споделиха представители на британското разузнаване, предаде УНИАН.

„По принцип Русия не е спирала настъпателните операции в района на Донецк, особено в направленията Бахмут и Авдиевка“, каза Жданов. Според него това няма да даде възможност на руските войски да извършат някакво широкомащабно настъпление, дори и в отделно направление. "Ще наблюдаваме увеличаване на военните действия, но не мисля, че ще има широкомащабна офанзива. Дори ученията, които се опитват да проведат заедно с беларуските въоръжени сили през септември, не мисля, че ще има възможност за отваряне на втори фронт, както казват някои. Лукашенко не иска да се включи в тази война. Всички признаци показват, че той не иска да се намесва. Руската федерация няма такива войски да развият втори фронт“, каза Жданов.

Докато европейските лидери се опитват да намалят въздействието на високите цени на енергията, украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че идва тежка зима и съобщи за украински успехи във войната. В среднощното си обръщение президентът на Украйна благодари на своите сили, че са превзели две населени места на юг, както и трето населено място и околностите му на изток. Той каза, че е получил тези добри новини от военното командване и разузнаването. Преди това Кирило Тимошенко, заместник-началник на президентската администрация, пусна във Фейсбук снимка на трима украински войници, издигащи националния флаг над сграда в южно село, където е главната контраофанзива на силите на Киев. "Високопиля. Херсонска област. Украйна. Днес", гласи текстът към снимката.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 74 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: