Отидете към основна версия

5 281 40

За руската ракетна импотентност

  • бесарабски фронт-
  • ракети-
  • война-
  • русия-
  • украйна

„Мощните“ оръжия на Русия намаляват с всеки изминал час

Снимка: БГНЕС/ EPA

За ракетните удари по територията на Украйна или за руската ракетна импотентност

Автор: Александър Коваленко

Всъщност, от 11 до 12 септември, на територията на Украйна, след доста забележима пауза, руснаците използваха 10 ракети Х-22.

Също така са използвани и по 5 ракети П-800 "Оникс", КР "Калибър", 9М723 ОТРК "Искандер" и най-малко 18 ракети ЗРК С-300. От 12 до 13 септември са използвани 4 ракети Х-22 и около 16 ЗРК С-300.

Като един отговор на фиаското и позора в Харковска област на руснаците е този опит за пробив на ПВО на Украйна по този комбиниран начин. В същото време си струва да се обърне внимание на активното използване на ракети Х-22 от страна на руските окупатори, което показва, че в Шайковка е бил докаран БК. Но този БК още на следващия ден на употребата се изчерпа в повече от 2,5 пъти.

Тоест липсата на системност още веднъж говори за липсата на потенциал. И при всеки такъв размисъл те само потвърждават своята малоценност. В крайна сметка, ще се съгласите, позната история? Ами да, в навечерието на Деня на Независимостта на Украйна, 24 август, имаше нещо подобно откъм въздушното пространство на Беларус.

Честно казано, ако сравним с 24 февруари, когато по Украйна бяха изстреляни над 160 ракети от различни типове, или с терора в навечерието на 9 май и така нататък, реакцията, меко казано, е никаква.

Да… Да загубят повече от 9000 квадратни километра територия и да заплашат с удари, които оставиха няколко региона без светлина за няколко часа, и като резултат да се стигне до това, че Украйна може да получи по-мощни оръжия от своите партньори, докато „мощните“ оръжия на Русия намаляват с всеки изминал час.

Някой може да каже, че това е отговор на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна? Що се отнася до мен, то за мен това беше демонстрация на слабост и дори повече. В известен смисъл това е самокастрация. Безкомпромисно и безусловно.

Източник: Злой одессит

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 78 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: