Отидете към основна версия

5 208 82

ВВС на Украйна: Русия използва ирански дронове

  • украйна-
  • дрон-
  • днепропетровск-
  • русия-
  • иран

По-рано беше съобщено, че останките от сваления иранския "Шахед-136" са открити в Днепропетровска област

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Военновъздушните сили на Украйна потвърдиха, че руската армия използва ирански дронове на територията на страната. Това казва в национален ефир председателят на ПС на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат.

„Що се отнася до Иран, има доказателства, че руската армия наистина получава и вече използва ирански безпилотни самолети. Вече видяхме един свален "Шахед 136“, казва той.

"Ясно е, че тези цели са много сложни и за да бъдат ударени точно, са необходими допълнителни системи. Освен това нашите войници трябва да бъдат бдителни. Постовете за визуално наблюдение ще помогнат за идентифицирането на тези цели не само с радар, но и визуално. Това е ново оръжие в Русия, от което тя имаше голяма нужда“, коментира Игнат.

Говорителят на ВВС на Въоръжените сили на Украйна отбелязва, че украинската армия ще има адекватен отговор и нови методи за противодействие на тези предизвикателства.

По-рано беше съобщено, че останките от сваления иранския "Шахед-136" са открити в Днепропетровска област.

Освен това по-рано OSINT-следователи съобщиха, че украински войници са свалили ирански дрън в Купянский район на Харковска област.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: