Отидете към основна версия

6 441 66

Краят на войната в Украйна е далеч

  • великобритания-
  • украйна-
  • война-
  • прогноза-
  • тони радакин

Тепърва предстои изключително тежка конфронтация

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Конфликтът в Украйна далеч не е приключил и ожесточеното противопоставяне между страните ще продължи. С такава прогноза в публикувано в събота интервю за вестник The Times се изказа началникът на щаба на отбраната на британските въоръжени сили адмирал Тони Радакин. „Тепърва предстои изключително тежка конфронтация, която ще продължи още известно време“, каза Радакин, отговаряйки на въпрос как може да се развие ситуацията на фронта, след като в последно време редица градове в Харковска област преминаха под контрола на Киев дни.

В същото време той нарече успехите на въоръжените сили на Украйна "изключително важни", тъй като те повишават морала на украинската страна. Изданието посочва, че нито Радакин, нито други официални лица в Обединеното кралство отговарят на въпроси за ролята на Лондон и неговите партньори в планирането на украинската контраофанзива.

Миналата седмица Радакин, заедно с ръководителя на Министерството на отбраната на Кралството Бен Уолъс, участва в среща на Контактната група за отбраната на Украйна, която се проведе в авиобазата Рамщайн в Германия. Основната обсъждана тема беше планирането на по-нататъшна военна помощ за Киев. Според Радакин западните страни "укрепват политическите, дипломатическите, икономическите и военните връзки", за да "гарантират поражението" на Руската федерация.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 42 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: