Отидете към основна версия

5 936 79

Резников към руските войници: Излъгаха ви и ви предадоха!

  • русия-
  • украйна-
  • олексий резников-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Украинският военен министър призовава руснаците да спасят страната си от трагедия, а армията - от унижение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников призова руските военнослужещи да спасят страната си от трагедия, а армията от унижение, докато имат време, предаде агенция УНИАН.

Военната телевизия на Украйна излъчи обръщението на Резников, докато войските на Киев продължават успешните си контранастъпления срещу руските сили по южния и източния фронт. В последните си репортажи от бойното поле световните медии отбелязват дезорганизацията на руската армия, ниския боен дух и лошата дисциплина сред войниците на Русия в Украйна.

„Обръщам се към войниците и матросите. Сержантите и старшините. Мичманите, офицерите. Генералите и адмиралите от руската армия. Не греша. Говоря за руската армия.

На първо място думите ми са отправени към офицерите и командването. Защото вие вземате решенията. Няма да засягам текущата ситуация на фронта. Вие вече я знаете. Нека поговорим какво ще се случи по-нататък. За вашето бъдеще. Все пак сигурно мислите за това."

По думите на украинския военен министър държавното ръководство на Русия е измамило и предало своята армия, изпращайки хора на смърт заради фантазиите и фалшивите цели на Владимир Путин.

"Бяхте измамени и предадени. Беше ви обещана лесна разходка, но ви изпратиха в капан. Плащате с кръв за нечии фантазии и фалшиви цели", изтъква Резников и продължава: "Сега те не ви слушат. Защото да ви послушат, това означава да признаят грешки. В Москва не харесват истината, за тях е по-лесно да разкажат как героично сте загинали в битката с измислените орди на НАТО“, заявява още Резников.

Той изтъква и още един много съществен факт - докато украинският президент Зеленски посещава постоянно военните на фронта, руският президент Путин се страхува да се среща с руските войници и може би се крие в бункер, а не посреща ударите редом с тях.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 82 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: