Отидете към основна версия

17 041 151

Руските войски в Украйна взеха поредното си глупаво решение

  • хеликоптер-
  • хеликоптери-
  • украйна-
  • русия-
  • александър ковачев-
  • артилерия-
  • война

Русия използва авиация, за да компенсира възникналия недостиг на артилерия

Снимка: Shutterstock

Командването на руските окупационни войски в Украйна взе глупаво решение да използва авиация, за да компенсира възникналия недостиг на артилерия. За това говори военно-политическият наблюдател от групата „Информационна съпротива“ Александър Коваленко, предаде УНИАН.

През последните дни значително се увеличи броят на свалените руски хеликоптери в Украйна. Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че на 12 октомври между 8:40 ч. и 8:58 ч. са свалили четири хеликоптера на руските окупатори.

„Има съвсем обективни причини за това. Колкото и странно да звучи, но причината е липсата на артилерия“, каза Коваленко. Според експерта руснаците имат дефицит не само на боеприпаси, но и на самата артилерия, която вече са принудени да изнасят от територията на Беларус.

„В тази връзка командването на руските окупационни войски взе най-глупавото според мен решение да използва авиацията като компенсация за артилерията. На първо място, те използват ударни хеликоптери, които имитират функциите на артилерията. Такова решение, съответно, допринася за рязко увеличаване на загубите сред руската авиация. Какво да кажа... Както и да го погледнете, всичко е прекрасно!" добави Коваленко.

Командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна заяви, че вражеските четири хеликоптера са свалени само за 18 минути. Вражеските „птички“ осъществяваха огнева поддръжка на сухопътните окупационни войски в южното направление. Беше отбелязано, че един хеликоптер се разби на територията, освободена от присъствието на руснаците, а останалите - зад линията на фронта.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 182 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: