Отидете към основна версия

2 554 46

Украйна обсъжда енергийната си сигурност на фона на руските въздушни удари

  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • киев-
  • запорожка аец

Работим по създаването на мобилни точки за захранване на критичната инфраструктура на населените места, написа Зеленски в "Телеграм

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обсъди с високопоставени служители сигурността на енергийните съоръжения след руските въздушни атаки срещу енергийната инфраструктура на страната, предаде Ройтерс.

Той даде малко подробности за "стратегическата среща", като се ограничи да каже, че са били обсъдени мерки за "неутрализиране на последиците в случай на срив на енергийната система на Украйна".

"Работим по създаването на мобилни точки за захранване на критичната инфраструктура на населените места", написа Зеленски в "Телеграм". "Подготвяме се за различни сценарии при възможни последици. Украйна ще се защити. Без значение какво планира и прави врагът."

Губернаторката на Ивано-Франковска област Светлана Онишчук съобщи в изявление онлайн, че при руски ракетен обстрел е била ударена "топлоелектрическа централа в Бурштин, което предизвика пожар". По думите ѝ никой не е пострадал при удара.

Украинските власти съобщиха още за продължаващи руски ракетни атаки в района на град Виница, предаде ДПА.

Репортер на агенцията каза, че експлозии са били чути и в района на столицата Киев. За момента няма информация за разрушения и жертви.

Украинската армия заяви, че Русия изстрелва ракети и бойни дронове от територията на Беларус срещу района на Киев. Има информация за прехващането на две руски ракети в района на град Чернигов.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: