Отидете към основна версия

2 223 36

Пентагонът и оръжейни компании в САЩ ще обсъдят войната в Украйна, работната ръка и веригите на доставки

  • сащ-
  • пентагон-
  • украйна-
  • хаймарс-
  • джо байдън

Свързаните с пандемията проблеми във веригите на доставки все още тормозят производителите на оръжия, защото компонентите и материалите пристигат със закъснение, а това забавя производството и в крайна сметка плащанията

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководството на Пентагона възнамерява да обсъди следващата седмица с представители на оръжейни компании в САЩ как да бъдат решени проблемите с веригите на доставки. Това съобщи за Ройтерс по-рано тази седмица говорителят на Пентагона Ерик Пахон във връзка с очакваното засилено търсене на оръжия от съюзниците заради руското нашествие в Украйна.

По думите му заместник-министърът на отбраната Кат Хикс ще бъде домакин на срещи при закрити врата с оръжейните фирми, за да обсъдят Националната стратегия за отбрана, осигуряването на веригите на доставки и на подкрепа за отбранителната промишлена база, както и проблемите с работната сила.

Първите разговори на Пентагона с производителите на оръжия, сред които корпорациите "Локхийд Мартин"(Lockheed Martin Corp), "Рейтиън текнолъджис" (Raytheon Technologies) и "Дженерал дайнамикс" (General Dynamics Corp), ще бъдат съсредоточени върху войната в Украйна и разработването на хиперзвуково оръжие.

Свързаните с пандемията проблеми във веригите на доставки все още тормозят производителите на оръжия, защото компонентите и материалите пристигат със закъснение, а това забавя производството и в крайна сметка плащанията. Министерството на отбраната на САЩ планира да инвестира през следващите години 500 милиона долара за обучение на работна сила и за програми за задържането на работници, а освен това и два милиарда долара инвестиции във веригите за доставки. Отбранителна индустрия от своя страна също предприема стъпки за укрепване на доставките и работната сила, посочи Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.

Свързани новини