Тема: Украйна

4 Ноември, 2022 15:36 20 687 92

Северна Корея тайно е снабдила Русия с...

  • северна корея-
  • русия-
  • ракети-
  • снаряди-
  • владимир путин-
  • ким чен ун-
  • украйна-
  • война-
  • азия

Русия и Северна Корея установяват по-тесни връзки на фона на общата им изолация

Северна Корея тайно е снабдила Русия с... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати казаха тази седмица, че разполагат с информация, според която Северна Корея тайно е снабдила Русия със "значителен брой" артилерийски снаряди, което би било поредният знак за задълбочаването на връзките между двете държави парии, пише БТА.

Войната в Украйна задълбочи изолацията на Русия, което, изглежда, прави Северна Корея по-ценна за нея. От гледна точка на Пхенян отношенията с Москва не винаги са били толкова топли, както по времето на разцвета на Съветския Съюз, но сега страната извлича видими ползи от нуждата на Русия от приятели.

Още новини от Украйна

Следва справка как са започнали отношенията между Северна Корея и Русия и как те стават сега по-близки.

ПОЛИТИЧЕСКА ПОДКРЕПА

Северна Корея се формира в началото на Студената война с подкрепата на Съветския съюз. По-късно, по време на Корейската война в периода между 1950 и 1953 г., комунистическият Север се сражава с Юга и съюзниците му от САЩ и ООН, като получава значителна помощ от Китай и СССР. Конфликтът приключва без ясен победител.

В продължение на десетилетия Пхенян е силно зависим от съветската помощ и когато в началото на 90-те години на миналия век Съветският съюз рухва, в Северна Корея настъпва смъртоносен глад.

Лидерите в Пхенян се опитват да лавират между Пекин и Москва, за да се балансират взаимно.

Първоначално Ким Чен-ун имаше сравнително хладни отношения и с двете страни, които се присъединиха към строгите санкции, наложени на Северна Корея от САЩ заради опитите ѝ с ядрени оръжия.

След последния ядрен тест през 2017 г. Ким предприе стъпки за възстановяване на връзките с Русия.

През 2019 г. той се срещна за първи път с президента Владимир Путин в руския град Владивосток. Миналия месец Ким изпрати поздравителен адрес до Путин по повод рождения му ден, в който го поздравява, че е "смазал предизвикателствата и заплахите, създадени от Съединените щати".

Русия се присъедини към Китай в противопоставянето на нови санкции срещу Северна Корея, като през май наложи вето върху предложен от САЩ проект и публично раздели Съвета за сигурност на ООН за първи път от 2006 г., когато той започна да налага наказания на Пхенян.

ПОДКРЕПА ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА

След като Русия нахлу в Украйна, Пхенян се отблагодари, като изрази публично поддръжка за Москва. Северна Корея е една от малкото държави, които признаха независимостта на отцепилите се украински области и подкрепиха обявеното от Русия анексиране на части от Украйна.

"Специалната военна операция на Москва в Украйна ни въвежда в нова геополитическа реалност, в която Кремъл и (Северна Корея) може да станат все по-близки, може би дори до точка на съживяване на квазисъюзническите им отношения, които съществуваха по време на Студената война", пише Артьом Лукин, преподавател в Далекоизточния федерален университет във Владивосток, в материал, публикуван неотдавна на интернет портала "38 север".

Прави впечатление, че за да опише отношенията си с Москва, Пхенян е започнал да използва новата фраза "тактическо и стратегическо сътрудничество", допълва Лукин.

Както Русия, така и Северна Корея отхвърлят твърденията на САЩ, че Москва иска да купи от Пхенян милиони бройки боеприпаси и оръжия.

ИКОНОМИЧЕСКИ ВРЪЗКИ

Русия и Северна Корея неотдавна подновиха железопътния превоз помежду си, след като той бе преустановен по време на пандемията от новия коронавирус. Превозваният товар беше необичайно пищен – 30 чистокръвни сиви коне. Руската държавна информационна агенция РИА Новости каза, че след това ще бъдат изпратени и лекарства.

По-голямата част от търговията на Северна Корея преминава през Китай, но Русия също е потенциално важен партньор, особено за осигуряването на петрол, казват експерти. Москва отрича да нарушава санкциите на ООН, но се появиха обвинения, че руски танкери помагат да се избегнат ограниченията за вноса на петрол в Северна Корея, а наблюдатели на прилагането на санкциите съобщиха за севернокорейски работници, които са останали в Русия въпреки забраната.

Представители на руските власти открито обсъдиха "работата по политически споразумения" за наемане на между 20 000 и 50 000 севернокорейски работници, макар че Съветът за сигурност на ООН прие резолюции, които забраняват подобни спогодби.

Руски официални лица и лидерите на сепаратистките области в Украйна също са повдигали въпроса за евентуалното участие на севернокорейски работници във възстановяването на опустошени от войната райони. (БТА)

(Николай Велев)


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя пухчо

    32 57 Отговор
    да не изгърми

    Коментиран от #37

  • 2 Дебелия

    6 71 Отговор
    е марионетка на САЩ
  • 3 Южна Кореа

    27 59 Отговор
    защо не ги анексират тия терористи

    Коментиран от #8, #75

  • 4 Браво

    90 31 Отговор
    на Северна Корея, няма само Нато да дават

    Коментиран от #69

  • 5 Е стига де

    40 9 Отговор
    зеленски съм
  • 6 Макробиолог

    20 4 Отговор
    Снаряди срещу ракета?Една ама дъълга?
  • 7 въпросче

    50 4 Отговор
    И защо да са двете държави - парии?Т.е. да са презряни и безправни?
  • 8 Теле

    29 9 Отговор

    До коментар #3 от "Южна Кореа":

    Да опитат
  • 9 Улавци

    92 18 Отговор
    Русия е с Китай, Сьрбия, Лукашенко и Ким Чен + една част от арабите и може би Индия. Така че не се правете на ущипани девици дърти шаврантйи такива

    Коментиран от #12, #53

  • 10 Трагедията на руската парадигма и гняс

    26 58 Отговор
    Православния брат Ким дал на руското брат бомби..чудно обаче какво му е дал руското брат..сигурно доларе..брат Ким има нужди и той..или пък юани че той руското брат няма стоки за бартер но китайското голямо брат има и юаните са гууд вери гууд

    Коментиран от #87

  • 11 Райхсвер

    32 62 Отговор
    Представяш ли си, човече, пРосията да зависи от корейските т.шаци, пфу - егати падението!

    Коментиран от #51, #77

  • 12 Оста на злото

    27 48 Отговор

    До коментар #9 от "Улавци":

    На арабите им е през работата за болшевишките отпадъци те гледат да правят пари от петрол..

    Коментиран от #27, #32, #76

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анти-маймуна

    14 59 Отговор
    Руснаците започват да завират - говорят, че не виждат бъдеще и перспектива. Че ежедневието им е 99% война и почти нищо останало. А жидът "Путин" им гарантира години от същото, за да угоди на Господарите си. Като разпаднат Русия, ще обвинят "руснака" Путин, който с едно-цифрения си интелект е погребал Русия. Мълчанието на кривоглавия жид "Путин" за 300-тата милиарда долара руски резерви иззети и откраднати от Запада в края на февруари 2022 г. е доказателство за съучастие.

    Коментиран от #80

  • 15 сега разбрахте ли

    17 50 Отговор
    какво е русия и какви са рософилите ... хахахаха

    Коментиран от #39

  • 16 Извънредно

    13 39 Отговор
    Голямото китайско брат е предупредило руското брат днеска да не ползва бомби срещу сатаните щото ще го направи да изчезне

    Коментиран от #91

  • 17 Ксаниба

    49 14 Отговор
    епа как разбрахте, като били тайни!!! Ние например подкрепихме явно доставките на оръжия за киевски нацистски режим, но после се оказа, че подкрепата повече е морална....
  • 18 Павел пенев

    59 9 Отговор
    Ким Чен Ун иска да изпрати 100,000 войници на помощ на РФ като знак в отговор на корейската война от 1952 год.когато СССР помагаше на Северна Корея.

    Коментиран от #85

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 И защо да не им дадат?

    50 11 Отговор
    Кра варите, нито в Латинска Америка ги обичат, нито в Африка, нито в Азия - никъде. Имат една Австралия, Япония, Южна Корея и Западна Европа. Всички други и най-вече народите им са, зад гърба на руснаците. Сега обеща на Африка, дори да стане нещо със зърното по договори от запада, той ще им го подари и няма да ги остави гладни. Точка.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Котка ученият

    23 8 Отговор
    Сюрреализмът на случващото се в Европа е подобен на опита на антилопа да избяга от устата на лъв. Виждаме, че задните крака на мравката вече са седнали, но животното продължава трескаво да тича на предните си крака, губейки последните си сили и остатъците от съзнание.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лидиращата позиция е на ...

    13 28 Отговор
    ... Северна Корея. Русия ще я следва изкъсо. Колко мъка има в тоя руски мир само!
  • 26 Стратегията на континенталната Анаконда

    43 9 Отговор
    И защо да е тайно? Та на Кимчо изобщо не му пука от американците. Пуска си ракетите, когато си пожелае!
    Що се отнася за всеобщата изолация.. Така е- Светът ни изолира. ЕС и САЩ сме изолирани от останалият свят!
  • 27 Стратегията на континенталната Анаконда

    45 5 Отговор

    До коментар #12 от "Оста на злото":

    Абсолютно. Затова ОПЕК не вдигна производството, въпреки молбите на САЩ, с което принуди САЩ да освобождават резервите си . А САЩ обвиняват арабите, че помагат на Русия по този начин. Или може би защото СА излезе с изявление относно конфликта в Украйна. "Тази война не е наша, и ние оставаме неутрални. Не искаме да изгаряме и мостовете си с Русия"!
  • 28 начи, да си диктатор,

    9 20 Отговор
    било преспективна професия!...... ало университетите, откривайте нова специалност, и изучавайте такова човешко поведение и нагласи........ и правистите, ке требе, да намерят начин, да го вкарат в етиката, морала и законята............. и международни институции, оправдаващи човеконенавистни идеологии......... и в бъдеще, ще поработим върху писатели, режисьори, поети и тям подобни "ненужни" хора да пропагандират нещата..... ам тъй де.......... с поста поздравявам всички съветско-фашистки троля............

    Коментиран от #89

  • 29 киро

    40 8 Отговор
    то и Нато у4аства тайно във войната,но ги е страх да го обявят официално,сега Англия е напълнила гащите и ще отговаря за Северен поток,а най големия засегнат от спирането на руския газ,Германия се прави,4е нищо не се е слу4ило ахахахаха такова падение никога не е било
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ХОХО-БОХО

    5 13 Отговор

    До коментар #12 от "Оста на злото":

    и що си мислиш че на някой му пука за Ц.рните Камилари които са по близко до м.аймуните генетично отколкото до нас хората
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 СЕНКО

    30 7 Отговор
    БАВНО НО СЛАВНО РУСИТЕ НАПРЕДВАТ КЪМ ЗАПАДНАТА ГРАНИЦА НА УКРАИНА

    Коментиран от #49

  • 35 Пълни глупости

    31 6 Отговор
    Руснаците си нямат заводи за боеприпаси, а ще купуват от с.корея. Краварите са нарочили с.корея и се чудят какво да им припишат, чудят се как и кого да ръчкат да им вършат мръсната работа.
  • 36 Путин

    37 9 Отговор
    Краварника да си заврат информацията знаят къде . Цяла европа начело с краварника доставят оръжие на фашистите за да избиват жени и деца.

    Коментиран от #62

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 САЩ купуват С300

    20 5 Отговор
    САЩ миналата седмица са купили ЗРК С300 от България и са го пратли в Рамщайн да охранява периметъра на базата

    Коментиран от #74

  • 39 уж били православни,

    7 15 Отговор

    До коментар #15 от "сега разбрахте ли":

    и създатели на кирилицата............. и третия рим, и........ и от всичко, по по най.........., и стигнаха до там да ни откраднат 24май, дето в България е имало държавен указ, за този празник, но според руский мир........ нали........

    Коментиран от #41

  • 40 Бесен- _Язовец

    19 10 Отговор
    Бай американо нищо не праща в Окрайна, а събира руски оръжие от бившия членове
    на ,, Варшавския договор "и си оборудва армията с качествено оръжие. Оръжие от България отива в базата Бондстйил в Косово от там се товари на кораби и отива в САЩ.
  • 41 АЗ БУКИ ВЕДИ

    4 8 Отговор

    До коментар #39 от "уж били православни,":

    Коя точно азбуката е българска?

    Коментиран от #42, #43

  • 42 не бе марсианска е,

    6 7 Отговор

    До коментар #41 от "АЗ БУКИ ВЕДИ":

    от там са дошли московците, на коне до луната, а от там със салове........ по данни от съветската академия на нЕуките, в поне три паралелни вселени....... където властват дерибеи............

    Коментиран от #46

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Шляхтиц

    12 3 Отговор
    Много интересно! След като е толкова тайно, БТА как разбра и от къде научи ??????????
  • 45 Много пищят

    4 0 Отговор
    Не им излиза сметката. Всички не са като евреите на Азия, търговците китайци.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Шляхтиц

    22 7 Отговор

    До коментар #34 от "СЕНКО":

    Територията на Украйна преди СССР е много малка. След ВСВ големите области Донбас, Запорожие, Херсон, Харков, Одеса, които са чисто руски територии, населени с чистокръвни руснаци, са подарени за администриране на Украйна от Никита Сергеевич Хрушчев. Големите области Лвов и Житомир са бивши полски територии, но след ВСВ са подарени на Украйна.

    Коментиран от #50

  • 50 историкъ

    7 8 Отговор

    До коментар #49 от "Шляхтиц":

    ми тя Украйна, като държава, е съществувала, като съсед на Велика България, съ столица Фанагория, Хазарски хаганат, от там имат и еврейска връзка, пък и до сега им викат казаци, и ако си виждал картината на руския художник Репин - "Запорожци пишат писмо на турския султан" - с тия бръснати глави и конски опашки, направо са ни братчеди на нас българята, да не глаголим и за по късните си връзки с тях, и с Киевска Рус, и Киприян Търновски, ай четете бре, даже в съветските енциклопедии инфото е такова, но сега в последно време московците отричат тия неща, щото не се връзва с "новите им въжделения" - но, дори изданията от съветско време, все още могат да се намерят................... ай да не предаваме братчедите.......... бре...

    Коментиран от #56

  • 51 Украинка

    18 4 Отговор

    До коментар #11 от "Райхсвер":

    Гледай си България, виж какво падение, какво кажат сащ това е, нямаме техника обаче ще дадем, без гащи ще ходиме до като купиме нови, това се казва предателство. Горките хора. Плащаме за хартийки.

    Коментиран от #52

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Аз съм

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Улавци":

    Цяла Африка, и всичко от Мексико надолу с едно две изключения . Голяма част от Азия така че не ми говорете за изолация.

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Рико

    7 8 Отговор
    Накрая северокореицете ще сготвят и изядат Ким. Без ориз, защото нямат. Това там ,когато имаш сравнението с Южна Корея, не може да издържа до безкрайност.
  • 56 Рико

    7 6 Отговор

    До коментар #50 от "историкъ":

    Интересна е темата с казаците. Те какви са? И това е въпрос, който неизбежно ще излезе на сцената при задаващото се разпадане на РФ. Казаците отделен етнос ли са?

    Коментиран от #57

  • 57 забавното е,

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "Рико":

    че населяват територии извън границите на съвременна Украйна, но, не съм шовинист, всеки има право да избира начин на живот и принадлежнот.......... низвергнатата гениална оперна певица Ана Нетребко е от района на Краснодар, и също е потомка на казаци, и на запад я нарочиха, че не осъжда путин, и в кремъл я отхвърлиха, но все пак, тя има роднини там, и може би ги пази, жалко е, гадна и тъпа идеологическа игра...........и страдат милиони хора.........

    Коментиран от #58

  • 58 Рико

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "забавното е,":

    През 1812 казаците гониха Наполеон, не руснаците.

    Коментиран от #72

  • 59 Цоко

    11 5 Отговор
    Значи цял свят може да дава на Украйна, но ако някой даде на Русия видиш ли вече тия са врагове за останалият свят
  • 60 Ами

    5 4 Отговор
    Диктаторите се подържат. Горрко за народите им.
  • 61 Уса

    3 0 Отговор
    Тате,ще махнат ли визите за сащ?Ще ги махнат сине ама друг път

    Коментиран от #86

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 цццц

    6 2 Отговор
    Предателството е чест и гордост за българския политик ,Достойно доказва вярността си към САЩ .Смело мачка и унищожава българският народ.
  • 66 а укрите

    5 2 Отговор
    кой ги снабдява?Половината свят
  • 67 Браво

    6 1 Отговор
    Добре им дават , как цял свят (най вече уса и ЕС)дават на украйна!!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 9689

    4 1 Отговор
    По наша информация Австралия е снабдила урките с памперси.
  • 71 Обикновен човек

    7 1 Отговор
    Ако се погледне на достигнатото от Сверна Корея, тя е способна да унищожи Щатите, атакувайки директно Жълтия камък. За да изригне са необходими 1 мегатон ядрен взрив. Съвременните балистични ракети могат да пренасят над 1 мегатон ядрени ракети. Затова Тръмп на два пъти се среща с Ким Че УН.
  • 72 Невярващ

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "Рико":

    на неграмотноста на РИКО, че не знае кои са казацити и от кой етнос са. Байно, Казаците населяват Дон и най южните части на Русия. - Ставрополския край. Ако мислищ за Украйна - не. Те са били част от Имперска Русия, отвоювана от Поляците, а Крим - от татарите.
  • 73 Българин

    5 1 Отговор
    А значи на украйна може уръжия а на русия не може. КОЙ ИЗМИСЛЯ ЗАКОНИТЕ АМЕРИКОСИТЕ. ДА ГОРЯТ В АДА ИСЧАДИА НА ВОЙНАТА.
  • 74 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "САЩ купуват С300":

    Хахахаха
    И един мармот увиваше шоколада в станиол.
    Хахаххахахахахаха
    А пък Путин си е сменил пола

    Коментиран от #78

  • 75 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Южна Кореа":

    Май не е много просто. Подготвени са май за всеки сценарий. Много ракети имат. Много армия и са фанатични на тема дълг към родината. Ядоха веднъж голата опашка и знаят кво е.

    Коментиран от #82

  • 76 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Оста на злото":

    Не ги мисли арабите за глупави. Знаят, че падне ли кремълския след него са те. Светът е съществувал винаги под тази си форма, просто думите са различни с времето си. Това са нормални неща за човечеството, от тук идва развитието ни като цивилизация, борбата за надмощие и сила.
  • 77 Абе

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Райхсвер":

    ЩОМ УКРИТЕ ЗАВИСЯТ ОТ НАС, НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА ЩО ПИТАШ?
  • 78 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Хахаха":

    Направил си го е по дълъг и дебел, та стига до всяка точка на света.
  • 79 Ама

    5 3 Отговор
    какво от това?! Обора и неговите подложки, не снабдяват ли зеленият шмъркач?!
  • 80 Убрее,

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Анти-маймуна":

    това дойчезеле ли ти го нашепна, или зеленият шмъркач?!
  • 81 СЕВЕРНА КОРЕЯ СЕ ОЧЕРТАВА КАТО ГОЛЯМ

    4 4 Отговор
    БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗЪМА ! БРАВО НА ТАКАВА НАЦИЯ !

    Коментиран от #83

  • 82 факти

    2 4 Отговор

    До коментар #75 от "Гост":

    A бе не знам какво са яли,ама безспорно по-лош режим и диктатура от тези в които живеят няма как да има.Южна Корея е върха на технологиите,развитието и всичко най откъм държава,а Северна Корея е върна на бедността,изостаналостта и диктатурата.То няма и как да е иначе,защото все пак севера винаги е бил с Русия и това е резултата.

    Коментиран от #84, #92

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Няма

    5 1 Отговор

    До коментар #82 от "факти":

    ...начин да не си между 15 и 32 години . Подобни идИОтии ръсят само връстниците на демокрацията.
  • 85 Ратсо Σαββασ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Павел пенев":

    То както върви ще продължи повече от 2 рата световна.Пък който иска и дава заповеди да приключи бързо да отиде той те. да я приключат.хахаха.
  • 86 Тати ти

    0 3 Отговор

    До коментар #61 от "Уса":

    Ще ги махнат ,като се махнат рушляците от България
  • 87 Дянков

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Трагедията на руската парадигма и гняс":

    Ти цъфтиш и пееш .
  • 88 Деб

    7 0 Отговор
    На 60 години съм по голема тъпня не бях чел. Северна Корея и Русия са много отдавна приятели още от втората световна. Със Съветска помощ Корейците станаха ядрена държава. Със съветски технологии изградиха икономиката си. Но това няма как да го знаете много сте малки и дребни.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ели

    2 0 Отговор
    Наивните и глупави Руснаци спазват решенията на ООН-? когато Американците въобще не се съобразяват с решенията.
  • 91 Шорош

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Извънредно":

    по тъпота и неграмотност ли си избира троловете, ужас
  • 92 Да ве

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "факти":

    Над 150 загинали в Сеул на Хелоуин е доказателството
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания