Отидете към основна версия

62 340 282

Русия иска преговори и премахна исканията си, които Путин обяви на 24 февруари

  • бесарабски фронт-
  • преговори-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • киев-
  • володимир зеленски

Путин се нуждае от пауза, за да се опита да повлияе на позицията на САЩ

Снимка: БГНЕС/ EPA

За първи път във войната Русия проговори на езика на компромисите. За първи път Русия отказа ултиматуми.

Русия иска преговори и премахна исканията си, които Путин обяви на 24 февруари и за които започна кръвопролитна война. Самият факт, че Русия се отказа от исканията си, които бяха обявени като повод за започване на войната, показва, че след провала на руската армия в Украйна цялата политика на Путин е провалена.

Разбира се, това са само думи. Разбира се, послушните маси на руснаците няма да се възмутят, че са били въвлечени във война с цели, които сега просто са отхвърлени. Безсмислено, масата руснаци ще продължи да се подчинява на заповедите на Путин. И следователно ужасната война ще продължи. Русия иска да спечели време чрез преговори.

Първо, Путин се нуждае от пауза, за да се опита да повлияе на позицията на САЩ след изборите за Конгреса. Санкциите, скъсването със Запада и подкопаването на газопроводите удариха ужасно Русия, Путин трябва да положи дипломатически усилия поне да спре задълбочаването на пропастта.

Второ, Путин трябва да преустанови активните бойни действия на фронта, за да удържи или спечели на всяка цена време за укрепване на отбраната около Херсон. Нужно е време и за реорганизация на войските, за разгръщане на стратегическа отбрана по целия фронт, за подготовка на мащабни настъпателни операции, за които руската армия в момента не е готова.

Но условия за прекратяване на военните действия на фронта няма. Няма граници, където войната да спре. Войната може да бъде спряна само чрез освобождаване на окупираните територии. Целият свят уважава великия подвиг на украинските войници. Сега, под ударите на украинската армия, Русия е принудена да търси нови думи.

Източник: БУТУСОВ ПЛЮС

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 339 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: