Отидете към основна версия

2 683 7

Партии трябва да платят милиони, защото не успяха да си осигурят места в парламента

  • кнесет-
  • израел-
  • еврейски дом-
  • мерец-
  • бенямин нетаняху

Кнесетът отпуска заеми на политическите партии рутинно, но ако някоя от тях не успее да достигне минималния праг от 3,25 % за влизане в парламента, то по закон тя трябва да възстанови заемите незабавно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Партиите "Еврейски дом" и "Мерец" трябва да възстановят милиони шекели на Кнесета, тъй като получиха заеми за предизборните си кампании, но така и не успяха да спечелят никакви места в парламента, предаде израелската информационна агенция ТПС.

Кнесетът отпуска заеми на политическите партии рутинно, но ако някоя от тях не успее да достигне минималния праг от 3,25 % за влизане в парламента, то по закон тя трябва да възстанови заемите незабавно.

Партията “Еврейски дом”, ръководена от Айелет Шакед, дължи на Кнесета 15 милиона шекела, от които 9,5 милиона са дългове, свързани с предшестващата я партия “Ямина” по времето, когато тя беше оглавявана от бившия премиер Нафтали Бенет. "Мерец", ръководен от Зехава Галон, също дължи около 15 милиона шекела.

Възможно е дълговете да бъдат отменени въз основа на споразумения, сключени миналата година с партиите преди сформирането на предходното правителството.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини