Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 20:45 2 625 7

Партии трябва да платят милиони, защото не успяха да си осигурят места в парламента

  • кнесет-
  • израел-
  • еврейски дом-
  • мерец-
  • бенямин нетаняху

Кнесетът отпуска заеми на политическите партии рутинно, но ако някоя от тях не успее да достигне минималния праг от 3,25 % за влизане в парламента, то по закон тя трябва да възстанови заемите незабавно

Партии трябва да платят милиони, защото не успяха да си осигурят места в парламента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Партиите "Еврейски дом" и "Мерец" трябва да възстановят милиони шекели на Кнесета, тъй като получиха заеми за предизборните си кампании, но така и не успяха да спечелят никакви места в парламента, предаде израелската информационна агенция ТПС.

Кнесетът отпуска заеми на политическите партии рутинно, но ако някоя от тях не успее да достигне минималния праг от 3,25 % за влизане в парламента, то по закон тя трябва да възстанови заемите незабавно.

Партията “Еврейски дом”, ръководена от Айелет Шакед, дължи на Кнесета 15 милиона шекела, от които 9,5 милиона са дългове, свързани с предшестващата я партия “Ямина” по времето, когато тя беше оглавявана от бившия премиер Нафтали Бенет. "Мерец", ръководен от Зехава Галон, също дължи около 15 милиона шекела.

Възможно е дълговете да бъдат отменени въз основа на споразумения, сключени миналата година с партиите преди сформирането на предходното правителството.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ридик

    7 12 Отговор
    Там незаслужили партии които никой не ги брои ще връщат държавен заем за кампаниите си а тук дори си имаме втора Атака като Възраждане които се борят като империалисти за копейник и да управляват сами, то наглост ама русофилска партия Възраждане не цепи басмата на никого, дори нашите пък ги избират на проклетия да заместят малко няма такава партия докато на следващите избори ще са фантом

    Коментиран от #4

  • 2 уайтнойз

    2 0 Отговор
    тва кривонос да даде пари на кривонос... голема работа е нашето време :)
  • 3 Бибитко

    7 3 Отговор
    Ако този закон бъде въведен и в България, числото на новосъздадените партии ще спадне поне тройно. А сега даже сто гласа да спечели някоя от тях - по 9 лева на глас, взема 900 лева. Това смучене от държавния бюджет пак се дължи на другарката Нинова.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен- _Язовец

    7 4 Отговор
    Шекелите не дават на фашистите оръжие защото знаят, че Руската армия печели и шекелите искат да са спокойни, че са били лоялни към Русия!
  • 6 И Възраждане ще връща...

    4 1 Отговор
    Копейки...те са кухи лейки...
    с тюбитейки....
  • 7 Ааврам и Моше

    4 3 Отговор
    Трябва и Израждане да върне парици !
    Тез калпави мужици !