Отидете към основна версия

23 964 196

САЩ нанесоха страшен удар по руската армия

  • владимир путин-
  • оръжия-
  • сащ-
  • война-
  • русия-
  • руска армия-
  • санкции-
  • доставка на оръжие-
  • компании-
  • milandr

Вашингтон иска да прекъсне доставката на оръжия към руската армия, която води война срещу Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените американски щати наложиха санкции срещу глобалната мрежа за военни доставки на Руската федерация, предаде агенция УНИАН. Според изявление на Държавния департамент на САЩ, публикувано и от посолството на САЩ в Украйна, Държавният департамент на САЩ и Министерството на финансите на САЩ налагат санкции на международни посредници и доставчици, включително мрежи за доставки в Европа и Азия.

Държавният секретар Антъни Блинкън каза, че в отговор на войната на РФ срещу Украйна Съединените щати ще продължат да прекъсват руските военни вериги за доставки и ще налагат големи санкции на онези, които подкрепят президента Владимир Путин, както и на всеки, който подкрепя агресията на Русия срещу нейния съсед. По този начин бяха обявени санкции срещу компанията Milandr поради дейността ѝ в електронния сектор на руската икономика. „Това предприятие е руски разработчик и производител на интегрални схеми, специализиран в производството на микроелектронни продукти. Milandr е част от московската военна изследователска структура и е участвал в руски оръжейни изложения“, се казва в изявлението.

Санкции се налагат и на три компании, свързани с Milandr: арменската Milur Electronics LLC, която Milandr използва като фиктивна компания, за да прави бизнес с чуждестранни партньори; тайванската Sharp Edge Engineering Inc., фиктивна компания, която купува микроелектронни компоненти от азиатски компании; и швейцарската Milur SA, който е била използвана от служители и бизнес партньори на Milandr за координиране на финансови трансфери за Milur Electronics LLC. Освен това се налагат санкции срещу двама представители на Milur SA и главния изпълнителен директор на Milandr и Milur Electronics.

Освен това членовете на семейството на руския елит, срещу които вече бяха наложени американски санкции, Сюлейман Керимов, включително неговият син Саид Керимов, попаднаха под санкциите; дъщерите му Гулнара Керимова и Амин Керимова; както и съпругата му Фируза Керимова. Министерството на финансите обяви санкции и срещу Нариман Гаджиев, главният финансов посредник на Керимов, и холдингова компания в ОАЕ, свързана с Гаджиев.

В същото време се налагат санкции срещу четири френски компании за недвижими имоти, собственост на Гулнара Керимова; срещу швейцарския гражданин Лорин Кац, който е президент на тези четири компании; срещу швейцарска организация, свързана с Кац; срещу малтийско-руската компания за управление на самолети Emperor Aviation Ltd, която координира луксозните пътувания за най-близкото семейство на Каримов, включително Гулнара Керимова, дори след като Русия започна пълномащабна инвазия в Украйна. Министерството на финансите също добави осем луксозни самолета, управлявани от Emperor Aviation, към списъка със замразените имущества.

Санкции се налагат и срещу Александър-Валтер Щудхалтер, ключов играч във финансовата мрежа на Керимов, осем компании, свързани със Щудхалтер в пет европейски държави, както и двамата му възрастни синове, които заемат ръководни позиции в една от компаниите на баща си. Санкциите се отнасят и за руския бизнесмен и инвеститор Мурат Алиев, бивш ръководител на инвестиционната фирма на Керимов, и седем свързани компании. Инга Ретих, директор на една от тези компании, която също работи за Studhalter, също е обект на санкции. Освен това се обявяват санкции срещу две швейцарски холдингови компании, свързани с Андрей Гуриев, виден поддръжник на Владимир Путин и бивш руски сенатор, който е под санкциите на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 183 гласа.

Свързани новини