Отидете към основна версия

1 073 9

Домакинът на Г-20: Войната в Украйна беше най-обсъжданата точка на форума

  • г-20-
  • индонезия-
  • украйна-
  • война

На церемония с участието на индийския премиер Нарендра Моди индонезийският президент Видодо предаде щафетата на ротационното председателство на Г-20 на Индия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна беше най-обсъжданата точка от декларацията на лидерите на държавите от Г-20, събрали се на остров Бали, каза днес президентът на Индонезия Джоко Видодо. Той призова всички страни да не засилват допълнително ескалацията, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Обсъждахме това до полунощ и накрая декларацията от Бали беше приета с консенсус", заяви Джоко Видодо.

Държавният глава на тазгодишната страна домакин на Г-20 добави, че вчерашните ракетни експлозии в Полша са непростими. Неговият американски колега Джо Байдън преди това заяви, че е малко вероятно ракетите да са дошли от Русия.

Видодо добави, че войната е предизвикала опустошение и огромно човешко страдание и е усложнила глобалното икономическо възстановяване.

На церемония с участието на индийския премиер Нарендра Моди индонезийският президент Видодо предаде щафетата на ротационното председателство на Г-20 на Индия, една страна, която поддържа стабилни икономически отношения с Москва.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини