Отидете към основна версия

1 695 61

Киев: Украински експерти вече работят на мястото на инцидента с паднала ракета в Полша

  • украйна-
  • полша-
  • ракета-
  • с-300

Варшава и западните ѝ съюзници казват, че доказателствата от мястото на инцидента сочат, че експлозията е причинена от украинска С-300, която се е отклонила при прехващане на руска ракета

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украински експерти вече работят на мястото на инцидента с падналата в гранична зона в Югоизточна Полша ракета, отнела живота на двама души, каза днес украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от Ройтерс. Министърът написа в Туитър, че Украйна ще продължи откритото и конструктивно сътрудничество с Полша за случилото се във вторник.

Варшава и западните ѝ съюзници казват, че доказателствата от мястото на инцидента сочат, че експлозията е причинена от украинска противовъздушна ракета, която се е отклонила при прехващане на руска ракета. Киев отрича тази информация и казва, че има доказателства за "руска следа" в инцидента.

"Украински експерти вече работят на мястото на трагедията в Пшеводув, предизвикана от руския ракетен терор срещу Украйна", написа Кулеба. "Признателен съм на полската страна, че е дала достъп (на експертите). Ще продължим сътрудничеството си в открита и конструктивна атмосфера, като най-близки приятели", допълни министърът.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: