Отидете към основна версия

5 492 24

Ракетна атака! Иран удари съседен Ирак

  • махса амини-
  • иран-
  • ирак-
  • кюрдистан-
  • аятолах али хаменей

Техеран обвинява организациите на иранските кюрди, намерили убежище в Иракски Кюрдистан, в провокиране на протестите, които обхванаха Иран след смъртта на кюрдката Махса Амини на 16 септември

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Корпусът на гвардейците на Ислямската революция атакува с ракети и дронове камикадзе база на "терористи сепаратисти" в Иракски Кюрдистан, съобщи полуофициалната агенция Тасним, цитирана от Ройтерс.

"При днешната операция база в района на Киркук на сепаратистката терористична организация, известна като "Пaртия на свободен Кюрдистан", беше атакувана с ракети и дронове камикадзе", посочи Тасним.

Осведомителната агенция допълни, че от 14 ноември Революционната гвардия е предприела нова вълна от атаки срещу "терористите сепаратисти" в отговор на предполагаеми действия на групировката за подриване на сигурността в иранските градове по границата с Ирак.

Миналата седмица двама души загинаха, а десет бяха ранени при удар с дронове и ракети по централите на ирански кюрдски партии в автономния район Иракски Кюрдистан.

Техеран обвинява организациите на иранските кюрди, намерили убежище в Иракски Кюрдистан, в провокиране на протестите, които обхванаха Иран след смъртта на кюрдката Махса Амини на 16 септември в ареста на нравствената полиция.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.

Свързани новини