Отидете към основна версия

6 046 45

Масово убийство! Семейство от осем души беше застреляно в Донецка Макеевка

  • украйна-
  • донбас-
  • днр-
  • донецк-
  • донецка макеевка-
  • убийство

Семейство от осем души, включително три деца, беше застреляно в Донецк Макеевка

Снимка: Телеграм

В град Макеевка в Донецката народна република бе извършено масово клане. Това съобщиха за агенция ТАСС в градската администрация на Макеевка.

Неизвестни застреляха осемчленно циганско семейство. Сред загиналите има три деца на възраст от една до девет години.

Юрий Котенок, военен кореспондент на изданието "Сегодня.ру" и информационно-аналитичната служба на Донбас, научи, че в клането са участвали група въоръжени хора, които са избивали цивилни с картечници. Освен това кореспондентът научил, че жертвите са били довършени с изстрели в главата.

Telegram-каналът Mash в Донбас установи, че убийците са избягали от местопрестъплението със синя кола Skoda. Полицията издирва заподозрените.


Убийство на военнопленници в Макеевка

На 18 ноември в интернет беше разпространено видео с кадри, показващи телата на руски бойци, застреляни от украински войници. Едно от видеата показва телата на руснаци, за които се твърди, че са се предали и по-късно са били застреляни от украинските военни.

Фархан Хак, заместник-говорител на генералния секретар на ООН, каза, че екзекуцията на руски военнопленници в Макеевка е военно престъпление на въоръжените сили на Украйна, което трябва да бъде щателно разследвано, както всеки друг случай на нарушаване на човешките права .

По-късно стана известно за залавянето на двама бойци от 80-та аеромобилна бригада на Въоръжените сили на Украйна, което стана известно поради екзекуцията на руски военнослужещи. Изяснено е, че разузнавачите на Руския легион, заедно с разузнаването на "Ахмат", са предали заловените затворници „на съответните органи“ за по-нататъшно разследване.

Още през април руският президент Владимир Путин посочи, че украински бойци и чуждестранни наемници многократно са нарушавали международното право. По думите на държавния глава множество факти за подобни нарушения са разкрити по време на "руската спецоперация" в Украйна. „Говорим за убийството на цивилни, използването на хора, включително деца, като живи щитове и други престъпления“, обясни президентът.

Източник: ТАСС

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: