Отидете към основна версия

3 128 56

Боен съюз! Русия и Беларус започнаха съвместни военновъздушни учения

  • русия-
  • беларус-
  • владимир путин-
  • александър лукашенко

Беларуският президент Александър Лукашенко подчерта, че не иска да бъде въвлечен във война, макар Украйна да възприема Минск като част от конфликта, посочва БТА

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските и беларуските военновъздушни сили започнаха днес съвместни учения на фона на опасения в Украйна за потенциални руски атаки, които може да бъдат извършени от територията на Беларус, предаде БТА.

Всички военновъздушни бази, полигони и подразделения за противовъздушната отбрана на Беларус са задействани в ученията, съобщи беларуското министерство на отбраната и добави, че целта на съвместните тактически учения е да се подобри бойното взаимодействие.

Беларус, която граничи с Русия и Украйна, е близък съюзник на Москва, но не е пряко въвлечена в руската инвазия в Украйна. Киев изразява опасения, че Русия може да предприеме атаки през беларуската граница, както го е правила в началната фаза от руската инвазия. Беларуският президент Александър Лукашенко подчерта, че не иска да бъде въвлечен във война, макар Украйна да възприема Беларус като част от конфликта, посочва ДПА.

Русия е разположила хиляди войници в Беларус и неотдавна прехвърли военно оборудване на нейна територия, отбелязва агенцията.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: