Отидете към основна версия

6 593 164

Американски генерал: Във война на изтощение Русия няма да може да издържи повече от Украйна

  • война-
  • марк мили-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна-
  • русия-
  • война на изтощение-
  • владимир путин

Украйна няма да бъде оставена сама срещу руския агресор

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Във война на изтощение Руската федерация няма да може да издържи повече от Украйна. Това заяви ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили, цитиран от УНИАН. Той каза, че Украйна няма да бъде оставена сама и подкрепата ще продължи.

На брифинг след срещата на Контактната група за отбраната на Украйна (Рамщайн 9), проведена в Брюксел, американският генерал подчерта, че по време на войната Украйна е показала невероятна находчивост и колко много бойни способности могат да бъдат интегрирани, за да се адаптират към променящата се динамика на бойното поле.

„Украинците съчетаха несломима воля с иновативни тактики, които направиха възможно освобождаването на страната им“, каза Мили. В същото време, каза той, Русия води много скъпа война на изтощение, а Украйна „ефективно използва своите асиметрични предимства, за да се защити“.

„И най-важното асиметрично предимство, което имат, е смелостта, устойчивостта и тактическите умения... Тази война е изключително динамична. Украйна днес се бие, обучава се и разработва бъдещи операции", добави Мили. Украйна ще интегрира модерни типове западни бронетранспортьори, бойни машини на пехотата и танкове с артилерийски огън, за да постигне "ефекта на синхронизирани наземни маневри".

„Когато Русия води достатъчно дълга война, те (руснаците) няма да могат да издържат по-дълго от украинския народ и групата съюзници и партньори, които се срещнаха в Брюксел“, каза Мили. Американският генерал добави, че целта на САЩ и съюзниците се определя от висшето ръководство на тези страни. Става въпрос за поддържане на международен ред, основан на правила. По-конкретно става дума за реда, който отхвърля идеята, че големите могъщи държави могат да атакуват по-малки държави и че границите на държавите не могат да бъдат променяни само чрез използване на агресивна сила.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 101 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: