Отидете към основна версия

6 306 77

Подчинен на Путин, който призоваваше за клане на украинци, вече иска мир

  • руски терористи-
  • александър ходаковски-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • мир-
  • преговори

Вече и режимът на Путин осъзнава, че не може да спечели войната срещу Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият „министър“ на държавната сигурност на имагинерната „Донецка народна република“ Александър Сергеевич Ходаковски внезапно промени позицията си и вече говори за неизбежността на преговорите с Киев.

Ходаковски, който призоваваше за клане на украинци и чистка в Киев, се превърна в поредния окупатор, осъзнал, че Русия не може да спечели тази война, която сама започна. През 2014 г. Русия окупира незаконно украинския полуостров Крим, а на 24 февруари 2022 г. започна пълномащабна война.

В своя канал в Телеграм Ходаковски призна, че Русия няма да успее да превземе цяла Украйна и всички украинци сега мразят руснаците. „Възможни ли са преговори с Украйна? Не само са възможни - това в крайна сметка е единственият възможен изход от конфронтацията“, каза пропагандистът. По-рано колаборационистът на Путин открито призоваваше за унищожаване на цялото украинско население, „нелоялно“ към руските фашисти.

Близо година след инвазията военнопрестъпният режим на Путин вече ясно разбира, че не може да спечели тази война. Русия първоначално искаше да свали властта в Киев, наричайки я нацистка, но след месеци на военни неуспехи, санкции и международна изолация, вече моли за мир. Украйна обаче ясно посочи, че с терористи няма да преговаря, докато те не напуснат всички окупирани земи, включително Крим.

Обкръжението на Путин вече не вярва в победата над Украйна, но руският президент няма да спре атаките си, защото това означава публично да признае своя провал. Режимът на Путин е готов да изпрати още стотици хиляди свои граждани като пушечно месо в Украйна – въпреки огромните загуби, които търпи окупаторската армия и тоталният ѝ неуспех да постигне дори една от поставените стратегически цели.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 90 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: