Отидете към основна версия

701 20

Грузинската полиция задържа 66 души по време на безредиците край парламента

  • грузия-
  • митинг-
  • агенти-
  • полиция-
  • тбилиси

По време на митинг, събрал противници на законопроекта за "чуждестранните агенти"

Източник: БГНЕС

Грузинската полиция задържа 66 души край парламента в Тбилиси по време на митинг, събрал противници на законопроекта за "чуждестранните агенти", предаде ТАСС, като се позова на министерството на вътрешните работи.

В съобщението се уточнява, че тези хора са задържани за дребно хулиганство и неподчинение на служители на реда, а данни за нарушенията ще бъдат представени на съдебните власти в сроковете, предвидени от закона.

Грузинските власти прибегнаха снощи до употреба на сълзотворен газ и водни оръдия около сградата на парламента, за да разпръснат протестиращи, които се обявяват срещу законопроект, предполагаемо застрашаващ свободата на печата. Текстът, приет на първо четене, изисква медиите и неправителствените организации, които получават над 20% от финансирането си от чуждестранни източници, да се регистрират като "чуждестранни агенти".

Според вътрешното министерство в размириците са пострадали 50 полицаи, а някои от тях все още са на лечение в медицински заведения. Образувано е наказателно дело за нападение срещу служители в полицията и системата за изтърпяване на наказания, както и за нанасяне на материални щети.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини