8 Март, 2023 10:50 700 20

Грузинската полиция задържа 66 души по време на безредиците край парламента

  • грузия-
  • митинг-
  • агенти-
  • полиция-
  • тбилиси

По време на митинг, събрал противници на законопроекта за "чуждестранните агенти"

Грузинската полиция задържа 66 души по време на безредиците край парламента - 1
Източник: БГНЕС

Грузинската полиция задържа 66 души край парламента в Тбилиси по време на митинг, събрал противници на законопроекта за "чуждестранните агенти", предаде ТАСС, като се позова на министерството на вътрешните работи.

В съобщението се уточнява, че тези хора са задържани за дребно хулиганство и неподчинение на служители на реда, а данни за нарушенията ще бъдат представени на съдебните власти в сроковете, предвидени от закона.

Грузинските власти прибегнаха снощи до употреба на сълзотворен газ и водни оръдия около сградата на парламента, за да разпръснат протестиращи, които се обявяват срещу законопроект, предполагаемо застрашаващ свободата на печата. Текстът, приет на първо четене, изисква медиите и неправителствените организации, които получават над 20% от финансирането си от чуждестранни източници, да се регистрират като "чуждестранни агенти".

Според вътрешното министерство в размириците са пострадали 50 полицаи, а някои от тях все още са на лечение в медицински заведения. Образувано е наказателно дело за нападение срещу служители в полицията и системата за изтърпяване на наказания, както и за нанасяне на материални щети.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен- _Язовец

    8 3 Отговор
    Е значи половината колабороционисти са арестувани в Тбилиси
  • 2 Груйо

    5 12 Отговор
    Сега е време грузинския народ да измете про-руските марионетки които го управляват и да си върне Абхазия и Южна Осетия. И двете области на практика са неохраняеми, защото всички орки са хвърлени на фронта в Украйна.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Презвитер Козма

    5 12 Отговор
    Слава на свободна и про-европейска Грузия, далеч от гнусната орбита на Мордор

    Коментиран от #7

  • 5 8888

    12 4 Отговор
    Пуснеш ли веднъж в държавата НПО финнсирано от чужбина все едно официално си пуснал ЦРУ.
  • 6 Теслата

    7 2 Отговор
    Ша са намайданят и тея, ама хубаво ша са намайданят. Където естъпал краварски крак трева не никна
  • 7 Христо Грозев

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Презвитер Козма":

    В Грузия ги маризят шпионите на ФАЩ там не като в България, Румъния, Полша.
  • 8 Дякон Унуфрий Араллампиев

    5 1 Отговор
    ЦРУ действа сценария е ясен Само че са объркали адреса
  • 9 Мммммм

    7 3 Отговор
    Айде заменяйте Грузинците в ЕС, а българските русороби вън от ЕС!
  • 10 Теслата

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Груйо":

    Ахам, скоро СВО ще свърши и руснакът ще дойде за своето и то с лихвите. Грузинците не са прост народ
  • 11 Ветеран от Протеста

    5 5 Отговор
    Това е Руска стратегия от времето на комунизма и СССР.В окупираните държави заселват руснаци основно около столицата,непременно образовани и напъхани в съдебната,образователната,политическата и всякакви системи с готовност да отстояват Руските интереси,когато се наложи в Енергетика,политика,Медии за дезинформация,Икономика.Оказва се накрая,че до 20% от населението на тези държави вече е Рускоезично и в готовност да защитава нареждания от Родината си.давам ти списък с държавите от ОНД за които говорим - Азербайджан, Армения, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан,Тюркменистан,Беларус,Украйна...Така Русия има Буфер от държави,където да взривява балистични ядрени ракети от врага НАТО,не на собствена територия...Това е проблема...Грузия се опитва да премахне оковите на ОНД .Браво!!
  • 12 Реалист

    7 2 Отговор
    Гледах видео как грузински цивилни граждани нападнаха шпионите. В Грузия след 2008 мн мразят западните НПО и шпионите които работят в тях.
  • 13 Шерлок Холмс

    7 1 Отговор
    Сметнете в България официално има 25-30 НПО финнсирани от чужбина САЩ и ЕС. Така 25 - 30 НПО персонал от 15 души прави 500 човека вс е задължен от персонала в нужда да може да събере още 3ма души и от 500 стават 2000 души. Идва БНТ, Нова, БТВ и платените сайтове и почват да снимат и казват :20 000 души протестират само в София срещу.....
  • 14 Краварите се размърдаха виждат че ги

    6 0 Отговор
    Гонят отвсякъде с техните НПО на издръжка на ЦРУ! Кравари отивате си долна смрадлива и измислена сбирщина!
  • 15 Объркано Атлантиче

    8 0 Отговор
    Кратко обяснение на ситуацията в Грузия.
    Шота Апхаидзе - политолог, Грузия:
    Президентът на Грузия отдавна служи на интересите на западните страни и Америка, а не на Грузия и грузинския народ. Тя отдавна прави изявления, които противоречат на Конституцията на Грузия и подкопават сигурността на страната ни.
    Сега това, което се случва не е случайно, това са редовни директиви от Америка.
    Нашият законодател сега приема много важен закон за по-нататъшното развитие на нашата държава и за защита на нашия суверенитет от чужди агенти. В тази връзка Западът много внимателно и подробно подготви план за дестабилизация на Грузия в случай, че този закон бъде приет. Защото Америка разбира, че техните фондации, Отвореното общество (Фондация Сорос) финансират деструктивната опозиция в Грузия, финансират НПО. Това всъщност е агент за влияние!

    Тоест, ако се отпуска безвъзмездна помощ например за финансиране на правата на човека, защита на природата - защо тогава тези помощи отиват за финансиране на някакви протестни акции? Ето това не мога да разбера!
    Съответно държавата има право да приеме такъв закон, защото тези юридически лица и хората, които работят там са едва 5%. А останалият процент също са граждани на Грузия, които не са съгласни с тях! И става така, че тези НПО-та сякаш решават съдбата на държавата и народа ни.

    ☝️Да Ви звучи познато?
  • 16 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    Грузинския народ се надига и ще повтори героизма на украинския.няма да го спре нито сълзотворния газ нито полицейските палки.грузия ще се освободи от путлераската си зависимост и ще тръгне към ЕС и НАТО където и е мястото.

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пълна лудница

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    ахаха хаха хаха ааа