Отидете към основна версия

1 507 58

Шефът на НАТО: Все още не е ясно кой е атакувал газопроводите "Северен поток"

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • северен поток-
  • балтийско море

Вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, че нова разузнавателна информация, която е била анализирана от американски длъжностни лица, сочи, че саботажът е извършен от проукраинска групировка

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Все още не е ясно кой е отговорен за миналогодишната атака срещу газопроводите "Северен поток", тъй като не са приключили разследванията на национално равнище, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс, съобщава БТА.

"Това, което знаем, е че е имало нападение срещу газопроводите "Северен поток", но не можем да определим кой стои зад него", каза Столтенберг преди днешната среща на министрите на отбраната от ЕС в Стокхолм.

"В момента текат разследвания на национално равнище и мисля, че е правилно да изчакаме приключването им, преди да кажем каквото и да било за това кой е извършителят", допълни шефът на НАТО.

Вестник "Ню Йорк таймс" вчера съобщи, че нова разузнавателна информация, която е била анализирана от американски длъжностни лица, сочи, че саботажът е извършен от проукраинска групировка.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: