Отидете към основна версия

9 423 124

Подоляк: Украйна се готви за контранастъпление, но ни трябват достатъчно ракети и боеприпаси

  • михайло подоляк-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • донбас-
  • бахмут

В същото време украинските военни отбелязват, че Киев трябва да се подготви за настъпателни действия, което предполага да получи очакваната помощ от партньорите, за да бъде добре организирана логистиката

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна, сдържайки отбраната в Бахмут, продължава да се готви за контранастъпление. То може да започне след два месеца.

Това съобщи РБК-Украйна с позоваване на съветника на ръководителя на президентската канцелария Михаило Подоляк в интервю за La Stampa.

Според него украинската армия се нуждае от ракети с голям обсег и доставка на 155-мм боеприпаси за ефективни действия на фронта.

"Ще изтощим руснаците и след това ще се съсредоточим някъде другаде. Имаме нужда от ракети с голям обсег", каза той.

Подоляк отбеляза, че Бахмут остава стратегически важен за Киев. Това ще им позволи да завършите подготовката за успешни настъпателни операции.

„Трябва да увеличим доставките на тежки артилерийски снаряди с калибър 155 мм. Не бързаме, през следващите два месеца ще се реорганизираме“, добави съветникът на шефа на канцеларията на президента.

Припомняме, че анализаторите на ISW смятат, че атаките на руските нашественици на изток позволяват на въоръжените сили на Украйна да започнат собствена контранастъпление.

В същото време украинските военни отбелязват, че Украйна трябва да се подготви за настъпателни действия, което предполага да получат очакваната помощ от партньори и да бъде добре организирана логистиката.

Изданието Economist уверява, че украинските сили вече са започнали подготовка. Това се доказва от обема на оборудването, прехвърлено от съюзниците, както и от обучението на украински военни части в чужбина.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 73 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: