Отидете към основна версия

1 946 19

Отново с виза! Бразилия връща изискването за туристическа виза за гражданите на САЩ и други страни

  • бразилия-
  • жаир болсонару-
  • туризъм-
  • виза

През 2019 г. тогавашният президент Жаир Болсонару отмени визите, за да подкрепи туристическата индустрия на страната, но четирите държави продължиха да изискват визи от бразилските граждани

Снимка: БГНЕС/ЕРА

От първи октомври Бразилия отново ще въведе задължителни туристически визи за гражданите на САЩ, Австралия, Канада и Япония, съобщи министерството на външните работи, цитирано от Асошиейтед прес, информира БТА.

През 2019 г. тогавашният президент Жаир Болсонару отмени визите, за да подкрепи туристическата индустрия на страната, но четирите държави продължиха да изискват визи от бразилските граждани.

Решението за освобождаване от визови изисквания е представлявало "прекъсване на модела на бразилската миграционна политика, исторически основана на принципите на реципрочност и равнопоставено отношение", заяви външното министерство в понеделник вечерта.

"Бразилия не предоставя едностранно освобождаване от визи за посещение, без реципрочност, на други държави", заяви министерството, като същевременно отбеляза, че правителството е готово да преговаря за споразумения за премахване на визите на реципрочна основа.

Миналата седмица Болсонару разкритикува решението, след като новинарският канал "Г1" съобщи за предстоящата промяна. "Поредната отмяна на визи от Лула. По-малко работни места и по-малко стимулиране на хотелиерския сектор", заяви той в "Туитър".

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: