Отидете към основна версия

5 564 115

Киев: Свалихме руски Су-24 край Бахмут

  • су-24-
  • русия-
  • украйна-
  • бахмут

Говорител на 93-та отделна механизирана бригада на сухопътните войски потвърждава пред "Украинская правда", че бомбардировачът наистина е бил свален

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак твърди, че украинските военни са свалили руски самолет Су-24 край Бахмут.

В социалните мрежи Ермак публикува видеоматериал, на който се вижда експлозията и вероятно опитът на пилота да катапултира. Няма информация за съдбата на пилота.

Говорител на 93-та отделна механизирана бригада на сухопътните войски потвърждава пред "Украинская правда", че самолетът наистина е бил свален.

Су-24 е фронтови бомбардировач, разработен в конструкторското бюро "Сухой" (компанията "Сухой", част от Обединената самолетна корпорация) и предназначен за ракетни и бомбени удари в прости и трудни метеорологични условия, денем и нощем, включително на малки височини с целенасочено поразяване на наземни и надводни цели. Приет е на въоръжение през 1975 г. Екипажът се състои от двама души.

Русия не е коментирала по никакъв начин съобщенията за евентуалната загуба на Су-24.

Във вечерната си сводка Генералният щаб на украинската армия докладва, че са поразили команден пункт, две радиолокационни станции, станция за радиоелектронна борба и противовъздушна ракетна система на окупаторите.

През деня противникът е нанесъл три ракетни удара, включително по обект от гражданската инфраструктура в Харков. Руската армия е извършила и 26 въздушни удара и повече от 23 обстрела.

Руската федерация не се е отказала от намеренията си да окупира Украйна и продължава настъпателните си действия, без да се съобразява със загубите си. Основните боеве са съсредоточени в направленията Лиман, Бахмут, Авдийевка, Марийка и Шахтьор.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: