Отидете към основна версия

7 034 61

Тръмп каза на американците да се „молят“, след като Путин нареди разполагането на ядрени бомби в Беларус

  • доналд тръмп-
  • беларус-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • джо байдън-
  • ядрени бомби

Според бившия президент Путин може да реши да използва ядрени бомби срещу Украйна или НАТО

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият американски президент Доналд Тръмп призова американците да се „молят“, след като руският президент Владимир Путин нареди разполагането на ядрени оръжия в съседен Беларус, предаде Newsweek.

Путин обяви в събота плановете си да разположи ядрени оръжия в Беларус за първи път от десетилетия, докато отношенията на Русия със Запада продължават да се влошават на фона на руската инвазия в Украйна.

Конфликтът отдавна предизвиква опасения за ескалация, със страхове, че Русия в крайна сметка може да използва ядрени оръжия в продължаващата война. Русия, от своя страна, обвини Запада в разпалване на напрежение чрез подкрепата си за Украйна. Решението на руския лидер предизвика остро осъждане от политици и общественици, които разглеждат хода на Путин като потенциално ескалиране на напрежението.

Това се случи, след като Обединеното кралство даде на Украйна снаряди, съдържащи обеднен уран, които Русия погрешно нарече "ядрен компонент".

Тръмп, който отново ще се кандидатира за президент през 2024 г., говори за развитието на тези събития в публикация в своята социална медийна платформа Truth Social. Бившият президент призова поддръжниците си в платформата да се „молят“ в отговор на изявлението на Путин.

„Както предвидих, сега вече си играем с ГОЛЕМИТЕ НЕЩА. Тази ситуация беше причинена от нас – това се случва, когато имате некомпетентни хора, управляващи правителството. Всичко, което мога да ви кажа в момента е, МОЛЕТЕ СЕ!“, заяви Тръмп. Републиканецът Тръмп е открит критик на външната политика на администрацията на Байдън, като преди това предупреди, че тя може да доведе до ядрена война. През януари бившият президент предупреди, че оръжейната помощ, изпратена в Украйна, може да принуди Кремъл да започне ядрени атаки. „Първо идват танковете, после ядрените бомби. Сложете край на тази луда война СЕГА! Толкова е лесно да се направи това“, написа още Тръмп.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 80 гласа.

Свързани новини