Отидете към основна версия

4 623 110

Путин подготвя армия от „професионални убийци“, които да наводнят страните от ЕС

  • путин-
  • русия-
  • убийци-
  • наемници-
  • вагнер-
  • тероризъм

Години наред Кремъл създава агентурна мрежа между диаспорите на различни държави

Източник: БГНЕС

Години наред Кремъл създава агентурна мрежа между диаспорите на различни държави, използва свободата на словото в европейските страни, организира и насърчава проруски събирания, които носят само провокации и заплаха от масови безредици. В момента Путин се опитва да наводни ЕС с наемници от ПКК - обучени убийци и терористи. Трябва да се засили миграционният контрол на гражданите на Руската федерация, които се опитват да влязат в ЕС (включително от трети страни). Дори ако се наложи отмяна на предоставянето на шенгенски визи на руснаците. Това е ключът към поддържането на мира и стабилността в Европа. В крайна сметка терористи и наемници влизат в ЕС под прикритието на руски мигранти и политически бежанци, които ще изпълнят задачата на Кремъл да дестабилизира Европа, пише чешкият сайт aktualnezpravodajstvi.cz.

На фона на военните неуспехи на Руската федерация в Украйна, наемници от руски частни военни компании (ЧВК) участват в подривна дейност в европейските страни. Това се доказва както от последното изявление на собственика на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин относно тежката ситуация на фронта, така и от информацията за спиране на набирането на наемници за изпращане в Африка.

В същото време "Вагнер" вече извика някои бойци от африканските страни. Най-малко 5000 руски наемници са били в страни като Мали, Централноафриканската република и Демократична република Конго до март 2023 г. Сега техният брой е намалял с 10%. Повечето от 500-те руски наемници, напуснали Африка, са се установили в европейски страни, където се готвят да изпълнят престъпните инструкции на руските власти за дестабилизиране на вътрешнополитическата обстановка в европейските страни. Има цели находища на такива наемници, най-големите от които са в Сърбия, Косово и Естония.

Дестабилизирането на ситуацията в страните от ЕС е един от непосредствените приоритети на руската ЧВК, тъй като ситуацията в Украйна е такава, че след известно време наемниците ще бъдат напълно унищожени от украинската армия, така че вече не е изгодно Пригожин да ги остави в Донбас, тъй като "личната му армия" постепенно изчезва там. Но в случай на прехвърлянето им в ЕС, добре обучените убийци ще могат бързо да изпълнят задачите пред тях: терористични атаки, насилие, социално-политически хаос - това далеч не е пълният списък на техните "заслуги".

От друга страна, за да се доближи максимално до границите с ЕС, на базата на ЧВК "Вагнер" в Крим беше създадена ЧВК "Конвой". Твърди се, че е създаден официално от ръководителя на окупационната „администрация“ на Крим Сергей Аксьонов. За командир е назначен Константин Пикалов, който е уредник на "Вагнер" в Африка. Това говори в полза на това, че Путин няма да спре в Украйна. Той многократно прокламира целта си да възроди Съветския съюз и по този начин руската сфера на влияние в Европа, чиито географски граници съвпадат със страните от бившия социален лагер, който изчезна през същата 1991 г. Следователно на руските ЧВК е поверена важната задача да дестабилизират вътрешнополитическата ситуация във всяка европейска страна.

Италианското разузнаване добавя, че повишената активност на руските ЧВК може да дестабилизира Северна и Западна Африка и да предизвика увеличаване на миграционните потоци към Европейския съюз. Важно е, че провокирането на "бежанско цунами" е приоритет за Путин, защото ще шокира Европа. Не е тайна, че руските наемници все още са в Централноафриканската република, безмилостно унищожават цивилното население в Сирия и са готови във всеки един момент тайно да дойдат в някоя европейска страна по заповед на руския президент. Те са добре обучени, умеят да извършват убийства и терористични атаки, така че представляват сериозна заплаха за отделни политически фигури в ЕС, могат да предизвикат обществено-политически вълнения и антиправителствени бунтове.

Евгений Пригожин, основателят на "Вагнер", по-рано заяви, че след войната в Украйна повече от пет хиляди вербувани затворници са се върнали в Русия и всички са били помилвани в съответствие с обещаната амнистия. Много е вероятно тези хора да не могат да останат в Русия дълго време без работа. Затова е необходимо те да бъдат подготвени за „бойна мисия“ в която и да е европейска държава – като подсилване на вече съществуващи клетки от руските въоръжени сили. За руското ръководство е много важно да използва наемници с опит в бойните действия за извършване на терористични атаки и разпалване на протестни настроения сред десните и левите политически движения в страните от ЕС. Путин подготвя армия от "професионални убийци" за Европа: някои от тях вече са се установили в Италия, Полша и балтийските страни. Останалите чакат бърза доставка до Европа.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 75 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания