Отидете към основна версия

2 024 40

Лукашенко се похвали: Беларус и Русия са все по-близки

  • русия-
  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • владимир путин

По негови думи значителен принос за рекордния търговски оборот между Минск и Москва през 2022 г. има и изпълнението на споразумения с ръководителите на руските региони

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларус и Русия значително засилиха двустранното сътрудничество на фона на сложната геополитическа обстановка и контактите на Минск с руските региони допринесоха значително за целта. Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко по време на среща с губернатора на руската Калужка област Владислав Шапша, съобщава ТАСС.

"Нашите страни - Русия и Беларус, станаха много по-близки една с друга през последните години и можем да го заявим открито. И не само чрез нашите отношения на най-високо политическо ниво, но, както винаги, чрез контактите ни с руските региони", изтъкна Лукашенко.

Той посочи, че двете страни са започнали "да работят много по-тясно на ниво правителства, бизнеси и организации в търсене на решения на настоящата трудна ситуация, която обедини хората и ги направи по-силни".

По негови думи значителен принос за рекордния търговски оборот между Минск и Москва през 2022 г. (50 милиарда долара) има и изпълнението на споразумения с ръководителите на руските региони.

На свой ред Шапша отбеляза, че Беларус е много надежден партньор за Калужка област, която реализира проекти в промишлената, селскостопанската, научната, образователната и културната сфера. Губернаторът подчерта, че делегацията е извършила първия редовен полет от международното летище Калуга до Минск след дълго прекъсване.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: