Отидете към основна версия

15 765 204

Масово бягство на руски войници от Украйна

  • олег жданов-
  • бягство-
  • украйна-
  • русия-
  • контраофанзива-
  • война-
  • бахмут

Само трима души знаят кога и къде ще започне украинската контраофанзива

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските окупатори ще бягат при успешно контранастъпление на украинските войски. Възможно е да се повтори херсонският или харковският вариант. Това заяви военният експерт Олег Жданов, цитиран от агенция УНИАН.

„Склонен съм да вярвам, че ако контранастъплението на украинските войски наистина пробие фронта и се развие успешно, тогава мисля, че ще има нещо, което може да се нарече жест на добра воля (от страна на руснаците). Като цяло мисля, че може да има повторение на херсонския или харковския вариант, тоест срив на отбраната и хаотично отстъпление на руските войски“, каза военният експерт Олег Жданов.

В същото време той не изключва, че ще има отделни огнища на съпротива, тъй като руснаците са създали отбранителни линии в окупираните земи.

„Имаше случаи в руската армия, при които за да не се случи командирът да пречи на отстъплението, те просто го застреляха и избягаха по-нататък. Мисля, че ще има сухопътен коридор в оперативната дълбочина, в посока Мелитопол, по-близо до Бердянск, но едва ли някой ще окаже съпротива, ако стигнем дотам. Това вече ще е масово отстъпление“, обобщи експертът.

Украйна официално обяви подготовката на контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна за освобождаване на цялата територия на страната от руските нашественици. В същото време Министерството на отбраната беше помолено да не се спекулира с тази тема. Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов каза, че само 3-5 души в света знаят къде и кога ще започне украинската контраофанзива.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 197 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: